Galatasaray ikinci yarıda Fenerbahçe'yi resmen 3'e katladı!

Galatasaray ikinci yarıda Fenerbahçe'yi resmen 3'e katladı!

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın 8 puan önünde kapatan Fenerbahçe'de, sezonun ikinci yarısının puan tablosunda 12. sırada kendisine yer bulabildi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını en yakın rakibi Galatasaray'ın 8 puan önünde kapatan Fenerbahçe'de, ikinci yarının başlaması ile ortaya çıkan 'sakat forvet' krizi sarı lacivertli ekibe ciddi anlamda kayıplar yaşatıyor. Ligin ilk yarısında rakip kalelere 43 gol (maç başına 2.52 gol) gönderen ve 17 karşılaşmada 2.41 gibi yüksek bir puan ortalaması yakalayan Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında ciddi anlamda bir düşüşe geçti. İkinci yarıda oynadığı 3 karşılaşmada yalnızca 3 gol sevinci yaşayan sarı-lacivertli ekip, aynı periyotta yalnızca 1.00'lık bir puan ortalaması yakaladı.
GALATASARAY 3'E KATLADI
Fenerbahçe'nin hücum hattında yaşadığı sıkıntıdan en fazla faydalanan ekip ise Galatasaray oldu. sarı kırmızılı ekip ligin ikinci yarısında 3 maçta attığı 9 gol ile rakibini bu alanda 3'e katlarken, liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 4'e indirmiş oldu. Galatasaray'ın puan farkını kapatmasındaki en büyük etken olarak ise, sarı-lacivertli ekibin 1.00'lık puan ortalaması yakaladığı bu dönemde 2.33'lük puan ortalaması elde edecek bir performans sergilemesi oldu. Fenerbahçe, yalnızca ligin ikinci yarısındaki performanslar baz alındığında 12. sırada bulunurken, ayrıca en düşük puan ortalamasına(1.00) sahip 3. ekip konumunda bulunuyor.
SIRATAKIMPUAN
1Galatasaray7
2Beşiktaş7
3Karabük7
4Sivasspor6
5Akhisar6
6Konyaspor6
7Elazığ 6
8Bursaspor4
9Antalyaspor4
10Gaziantepspor 4
11Eskişehirsor 3
12Fenerbahçe3
13Gençlerbirliği 3
14Trabzonspor2
15Kasımpaşa2
16Çaykur Rizespor2
17Kayserispor1
18Kayseri Erciyesspor1
GOL SAYILARINDA LİGİN EN KÖTÜLERİNDEN
Emmanul Emenike, Pierre Webo ve son olarak Mousssa Sow'un da sakatlar kervanına katıldığı Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında gol atma açısından ligin en kötü 4. takımı konumunda bulunuyor.
Sarı-lacivertli ekip bu alanda 4.lük koltuğunu diğer 3 gollü ekipler Eskişehirspor ve Trabzonspor ile paylaşırken, listenin zirvesindeki ekipler ise Kayserispor(0), Kasımpaşa(1) ve iki gollü iki takım Gaziantespor ve Çaykur Rizespor oldu.
DEV BÜTÇE SESSİZ KALDI
Fenerbahçe'yi ikinci yarıdaki gol üretkenliği bakımından geride bırakan ekipler arasında en dikkat çekenleri Akhisar Belediye, Torku Konyaspor ve Elazığspor oldu. Fenerbahçe'nin 3 gol kaydettiği bu periyotta Akhisar 8, Konyaspor 7, Elazığspor ise 6 gol kaydetti. Gol sayısı bakımından Fenerbahçe'yi ikiye katlayan bu üç ekip, yakaladıkları 2.00'lık puan ortalaması ile sarı lacivertli ekibi bu alanda da 2'ye katladılar.
Bu 3 ekibin lider Fenerbahçe'yi geride bırakmasının yanısıra bir diğer dikkat çeken özellik ise sarı lacivertli ekibe nazaran çok daha düşük 'forvet bütçesi'ne sahip olmaları oldu. 90.500.000 TL gibi dev bir forvet bütçesi olan fakat sakatlıklar sebebiyle zor günler yaşayan Fenerbahçe'yi bu alanda geride bırakan ekiplerin bütçeleri bir hayli düşük. Torku Konyaspor'un forvet hattının değeri 19.700.000 TL iken, Akhisar ise 11.250.000 TL değerinde bir forvet hattına sahip.
FİYAT 10 KATI, PERFORMANS YARISI
Forvet hatlarının piyasa değerlerinin kıyaslanmasında ise en göze çarpan rakam Elazığspor'a ait. Ligin ikinci yarısında rakip kalelere 6 gol gönderen Elazığspor'un forvet hattına 9.550.000 TL değer biçilirken, sakatlıklar sebebiyle Elazığspor'un yarısına denk gelen bir performans sergileyen Fenerbahçe'nin forvetlerinin piyasa değeri ise 90.500.000 TL. Kasımpaşaspor'u erteleme maçında 3-0'la geçerek şampiyonluk yarışında ivme kazanan Beşiktaş, 6 gol ile Fenerbahçe'yi geride bırakan bir diğer takım olmayı başardı. SPORX

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...