Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da motosikletlere yasak konuluyor

/ Kaynak: AA
Mısır'da motosikletlere yasak konuluyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Motosikletin ithalatının yasaklanması için yasal düzenleme yapılması için çalışılacak. İsmailliye ilinde motosiklete 2 kişinin binmesi yasaklandı.

Mısır'da güvenlik güçlerine yönelik "motosikletlerle düzenlenen saldırıların arttığı" gerekçesiyle, bu araçlara yönelik çeşitli yasaklamalar getirildi.
İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, özel bir televizyonda yaptığı açıklamada, dün polis ve askerlere düzenlenen saldırıları kınadı. Ülkeye "motosiklet girişinin" yasaklanması için yasal düzenleme yapılacağını bildiren İbrahim, "Her çeşit motosikletin ithalatının yasaklanması ve motosikletlere birkaç kişinin binmemesine yönelik yasal düzenleme yapılması için bakanlar kurulundan izin isteyeceğim" dedi.
Polis ve askerlere yönelik saldırının yaşandığı İsmailliye Valisi Ahmed el-Kasas ise kentte, motosikletlere iki kişinin binmesinin yasaklandığını bildirdi.
Port Said Valiliğinden yapılan açıklamada da ruhsatsız motosikletlerin trafiğe çıkışının engellenmesinin yanı sıra 2 kişinin bir arada motosiklete binmesine de izin verilmediği bildirildi. Bu kararın, son zamanlarda ülke geneli ve kentte "motosiklet kullanılarak işlenen suikastlar" nedeniyle alındığı ifade edilen açıklamada, bu kararın diğer illerde de uygulanmasının gerektiği savunuldu.
İskenderiye Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 120 motosikletin trafikten men edildiği ve polisin kent genelinde motosikletlere yönelik kontrollerini artırdığı kaydedildi.
Bu arada ülkede tanınan gazetecilerden Mustafa Bekri de pazar günü aynı konuyu gündeme getirmiş, motosiklet ithalatına yönelik yasal düzenleme yapılması ve birden fazla kişinin motosiklete binmemesi için kanuni çalışma yapılmasının gerektiğini dile getirmişti.
İsmailliye kentinde dün bir polis aracının yolunun motosikletle kesilerek, açılan ateş sonucu 3 polisin öldüğü, başka bir semtte de 3 subayın aynı yöntemle uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği belirtilmişti.
Öte yandan Mısır'da son 3 yılda motosiklet ithalatında artış olduğu ve ülkede kayıtlı 1,7 milyon motosikletin bulunduğu kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...