Sabancı suikastı tetikçisi yakalandı

Sabancı suikastı tetikçisi yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan'da düzenlenen operasyonda 4 DHKP-C üyesi yakalandı. Zanlılardan birinin Sabancı suikastı tetikçisinin İsmail Akkol olduğu belirlendi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Pazartesi günü birçok adrese operasyon düzenlendi. Silah ve cephaneliklerin ele geçirildiği baskınlarda, 4 Türk vatandaşı gözaltına alındı. DHKP-C üyeleri olduğu belirtilen zanlılardan birinin, örgütün yöneticilerinden Hüseyin Tekin olduğu bildirildi.

Gözaltındaki örgüt üyelerinden birinin üzerinden 15 yıl önce Türkiye'de ölen bir kişinin kimliği çıktı. Sahte kimlik taşıyan zanlının Sabancı suikastı tetikçisi İsmail Akkol olduğu öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre; bu iddia yetkililer tarafından doğrulandı.

Yunan Emniyeti tarafından sorgulanan zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SABANCI CENTER'A KANLI BASKIN
9 Ocak 1996 tarihinde Sabancı Center'a kanlı bir baskın düzenlenmişti. DHKP-C üyeleri Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar'ın yaptığı saldırıda, merhum Sakıp Sabancı'nın kardeşi Özdemir Sabancı'nın yanı sıra Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...