Davutoğlu Taraf Gazetesi'ne fena kızdı

Davutoğlu Taraf Gazetesi'ne fena kızdı

Politika Haberleri

Ziraat Bankası'nın Boşnaklara verdiği kredileri 'Sırp topraklarını almak için siyasi operasyon' diye karalayan Taraf gazetesine sert tepki geldi.

Haberin ihanet olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı. Sen kimin avukatısın, kime hizmet ediyorsun' dedi.

Türkiye'nin Boşnaklara faizsiz kredi vererek yardım etmekle suçlanmasının ihanetin parçası olduğunun altını çizen Davuoğlu 'Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı' diye konuştu. Katliamdan sonra yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için Türkiye'nin Boşnaklara kredilerle destek verdiğini hatırlatan Davutoğlu yardımların meşru ve uluslararası tanınan sınırlar kapsamında yapıldığını söyledi. Davutoğlu şunları söyledi:

"SEN KİME HİZMET EDİYORSUN?"

Bakın. Biz tam Bosna-Hersek'te barış için, krizleri bertaraf etmek için gece-gündüz çalışırken yapılan haberlerin ben amacını sorgularım. Boşnaklar katliamdan kaçmak için doğdukları şehirleri terkettiler. Asırlardır ekmeğini yiyip suyunu içtikleri topraklardan ayrılmak zorunda kaldılar. Neden? Canlarını kurtarmak için. Aynı bugün Suriye'den kaçanlar gibi. O gün uluslararası toplum aynı bugün olduğu gibi bu katliama uzun süre sessiz kaldı. Bu göçler nedeniyle de Bosna'daki nüfus dengesi bozuldu. Şimdi Türkiye çıkıyor, bu dengeyi yeniden tesis etmek için, göç etmek zorunda kalan Boşnaklara kredi açıyor. Bu kredi ne için? Eski yerlerine dönsünler, iş kursunlar ve Bosna'da hayat normalleşsin diye. Sonra sen çıkıp Türkiye bu krediyi neden veriyor diyor ortadaki sanki bir suç varmış gibi birilerine ihbar ediyorsun. Ben burada sorarım, sen kimin avukatısın, kime hizmet ediyorsun.

GÜNAHA ORTAK OLUYORLAR

Yapılan haberlerin Bosna'da 20 yıl önce yaşanan katliamların günahın ortak olma çabası olarak değerlendiren Davutoğlu gelecek nesillerin yapılanları ibretle göreceğini kaydetti. Davutoğlu şunları söyledi: Bu arada bu kredi de gayet meşru, açık Sırplarla işbirliği içinde uluslararası anlaşmalarla kullandırılıyor. Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı. Bugün Suriye'de işlenen katliamlara dolaylı şekilde bu tavırlarıyla ortak olanlar utanmadan bundan 20 yıl önceki suçların günahına da ortak olmak için yarışıyorlar. Bunları hepsini gelecek nesiller ibretle okuyacak.
YENİŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...