Yabancı istikrarı sevdi

Yabancı istikrarı sevdi

Ekonomi Haberleri

Yabancı istikrarı sevdi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğüne göre son 10 yılda Türkiye'ye giren yabancı yatırım 8 kat arttı.

Yabancı yatırımlarda tarihi rakamlara ulaşıldı. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğüne (KDK) göre son 10 yılda Türkiye'ye giren yabancı yatırım 8 kat arttı. Yalnızca 2003-2012 yılları arasında ülkeye giren doğrudan yabancı yatırım 123 milyar dolara ulaştı.Yabancı yatırımları mercek altına alan Başbakanlık KDK'ın raporunda şu tespitler yer verildi: "Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi Türkiye, uluslararası yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. 2002 yılına kadar toplamda 15 milyar dolarlık yabancı yatırımın geldiği Türkiye, son 10 yılda bu meblağın 8 katı yatırım aldı. Yalnızca 2003-2012 yılları arasında ülkeye giren yabancı yatırım miktarı 123 milyar dolar oldu. Yatırımcı için elverişli bir ortam sağlamak amacıyla önemli adımlar atan Türkiye'de, şirket kurma süresi 38 günden 6 güne düştü. Ulusal ve küresel yatırımcılara eşit muamelenin kanunla garanti altına alındığı ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin sayısı bugün 34 bin 94'e ulaştı. Bu sayı 2002'de 5-6 bin seviyesindeydi. Son 10 yılda Türk ekonomisine artan güvene paralel olarak Türkiye'de yerleşik uluslararası sermayeli şirket sayısı 6 katına çıktı." Raporda ayrıca Türkiye'nin çok uluslu şirketler için güvenli bir yatırım limanı haline geldiği, 2012'de yürürlüğe giren yeni Ticaret Kanunu ile uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi arttığına dikkat çekildi.
Oğuzhan Şahin ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...