"Boz Ayı"ya TÜBİTAK'tan teknoloji desteği

"Boz Ayı"ya TÜBİTAK'tan teknoloji desteği

TEKNOLOJİ Haberleri

BİLGEM tarafından geliştirilen güvenli veri aktarım cihazı DTM, 'Boz Ayı' lakaplı Airbus A400M askeri uçağında kullanılmak üzere sipariş edildi.

TÜBİTAK'a bağlı BİLGEM tarafından geliştirilen güvenli veri aktarım cihazı DTM, 'Boz Ayı' lakaplı Airbus A400M askeri uçağında kullanılmak üzere sipariş edildi. Türkiye dahil 8 ülkenin daha kullanacağı sistem, Airbus A400M uçağının elektronik sistemini yapan Alman EADS Cassidian firması tarafından istendi. Gizli uçuş bilgilerinin saklandığı ve ilgili kule ile güvenli bir iletişim sağlayan DTM cihazı, NATO onaylı son teknoloji cihazların birleşiminden oluşuyor. Deneme testlerini başarıyla geçen söz konusu cihazın 2014'ün ilk çeyreğinde seri üretime geçeceği açıklandı. TÜBİTAK mühendislerinin geliştirdiği cihaz seri üretim sonrası EADS Cassidian firmasına teslim edilecek. nbsp;Türk Hava Kuvvetleri yeni nesil Airbus A400M'den geçtiğimiz yıl 10 tane sipariş vermişti. İlk teslimatın 2014 Eylül ayında yapılacağı söylenen nakliye uçağı için bugüne kadar üretilen en düşük maliyetli ve hızlı askeri nakliye uçağı değerlendirmesi yapılıyor.
Osman Çobanoğlu ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...