İsrail'den Erdoğan'a cevap

/ Kaynak: DHA
İsrail'den Erdoğan'a cevap

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Gazze ablukası son bulmadan İsrail ile normalleşmenin olmayacağını söylemesine İsrail'den cevap geldi.

Mavi Marmara baskınıyla ilgili tazminat görüşmelerinde Türkiye ile İsrail'in anlaşmaya yakın oldukları yönündeki haberlerin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Gazze ablukası son bulmadan İsrail ile normalleşmenin olmayacağını söylemesine İsrail'den cevap geldi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ofisi, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Haaretz'in haberine göre, Netanyahu'nun ofisinden bazı üst düzey yetkililer, Erdoğan'ın açıklamasından bir gün sonra cevap verdi. İsrail Başbakanlık yetkililerinden gelen açıklamada, "Türklerin sürdüğü ön şart kabul edilemez. Gazze ablukasının kaldırılması da, böyle bir adım atılacağına dair protokol imzalanması da söz konusu değildir" denildi. Başbakan Erdoğan, Mavi Marmara tazminatı konusunda bir ilerleme sağlansa bile Gazze ablukası kaldırılmadan veya İsrail'in Gazze ambargosunun kalkacağı "yazılı bir protokol"e bağlanmadan ilişkilerin normalleşmeyeceğini söylemişti.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...