Volkan Demirel söndü, Süper Lig'in en kötü ikinci kalecisi

Volkan Demirel söndü, Süper Lig'in en kötü ikinci kalecisi

SPOR Haberleri

Geride kalan 20 haftanın istatistiklerine göre Volkan Demirel, Süper Lig'in en kötü ikinci kalesi

Volkan Demirel… Fenerbahçe ve Milli Takım'ın yaklaşık son 10 yıldır değişmez kalecisi, her sezon düşen performansıyla sürekli daha fazla eleştiri topluyor. Yediği gol sayısı artıyor, yaptığı hatalar çoğalıyor, buna rağmen hem Fenerbahçe'de hem de Milli Takım'da önceliğini koruyor. Ancak 33 yaşındaki 1 numara için işlerin iyi gitmediği rakamlara her gün biraz daha fazla yansıyor. Öyle ki bu sezon Fenerbahçe Süper Lig'i domine ederek liderlik koltuğunda otururken, Volkan görev yaptığı 18 maçta yediği 21 golle en kötü kaleciler arasında başı çekiyor. Elazığlı Zülküf'ten sonra Süper Lig'in en başarısız ismi olan Volkan, 18 maçta kalesine 60 isabet eden şutun 21'inde topu ağlarında gördü. Beşiktaş'ın kalecisi Tolga, 84 şuttan 20'sine gol izni vererek yüzde 23'lük bir ortalama yakalarken, Muslera 59 şutta 13 gol yedi ve yüzde 22'lik bir orana ulaştı. Onur ise adeta başka bir boyutta. 19 maçta kalesine tam 113 isabetli şut gelen bordo-mavili file bekçisi 23 gol yedi ve yüzde 20'lik bir oranla Süper Lig'in en iyisi olmayı başardı. Evet, rakamlar böyle söylüyor ancak konuyla ilgili görüşlerini aldığımız spor yazarları ve eski kaleciler Volkan'ın hataları olmasına rağmen hâlâ en iyilerden biri olduğunu savunuyor. nbsp;

Engin İpekoğlu: nbsp;Kalitesi nbsp;tartışılmaz

İstatistik önemli ama her şey değil. Kaleye gelen şutların kalitesini bilemiyoruz. Kaç tanesi kurtarılabilirdi, kaç tanesi kalecinin kucağına geldi. Sadece kaleyi bulan şutlarla değerlendirmek yanlış olur. Her futbolcu gibi Volkan'da da iniş çıkış olacaktır. Son dönemde istikrarlı olmadığı bir gerçek. Fenerbahçe camiasının beklentisi şampiyonluk. Volkan da bunu en az herkes kadar düşünüyordur. Gereğini yapacak, toparlanacaktır.

Eser Özaltındere: nbsp;Sakatlığı nbsp;atlatamadı
Sakatlığından sonra eski çizgisini yakalayamadı. Belki korkusu var, belki de ağrısı. Bu sebeplerden dolayı yeteri kadar çalışamıyor olabilir. Ben buna inanıyorum. Çünkü her an nüksedebilecek bir sakatlık yaşadı. Sonra da eski formuna giremedi. Özetle kırılma noktası sakatlık. Ancak Fenerbahçe veya Milli Takım açısından değerlendirdiğimizde bir sorun olacağını düşünmüyorum. Hocalar tercihlerini en doğru çalışmaları yaptırarak veriyorlar.

Gürcan Bilgiç: nbsp;Eleştiriyi nbsp;hak etmiyor
Bu Fenerbahçe defansının kötü performansıdır. Rakamlara farklı bir açıdan bakarsak savunma gollerin dışında maç başına ortalama 3 pozisyon vermiş. Volkan'ın performansında yediği gol sayısı değil yaptığı hata sayısı önemli. Çünkü birçok pozisyonda karşı karşıyaydı veya kontrpiyede kaldı. Volkan'ın kurtardığı maçlar da var. Evet, eski Volkan değil ama diplerde tanımlayacağımız veya eleştireceğimiz bir performansa da sahip değil.



Altan Tanrıkulu: nbsp;Sistemin nbsp;kurbanı
Omuzundan yaşadığı sakatlığın kısa süreli tedaviyle geçiştirilmesi bir neden. Ayrıca kilo sorunu var. Bu kadar yapılı kalecilerin zayıf olması gerek. Mutlaka bir diyetisyenle çalışmalı. Ayrıca Türkiye'de iyi para kazanan pek çok profesyonel gibi iyi çalışmadığını düşünüyorum. Rakipleri Volkan'ın zaaflarını öğrenmiş ama Volkan'ın bu konuda bir çalışması yok. En önemlisi bir hedefi yok. İstediği en iyi yerde, F.Bahçe'de. nbsp;
M.EMİN?ULUÇ - TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...