Pedikür, bir ineği nasıl etkiler?

Pedikür, bir ineği nasıl etkiler?

YAŞAM Haberleri

Pedikürün büyükbaş hayvanlarda süt verimliliğini arttırdığı ortaya çıktı.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan Keçeci, uzun tırnakların hayvanı strese soktuğu belirtti. Keçeci, bakım sayesinde hayvanların süt verimliliğinde 3 katına kadar artış gerçekleştiğini söylerken, yılda en az iki kere tırnak bakımı yapılan büyükbaş hayvanların süt veriminde günde 3-4 litre artış görüldüğünü vurguladı.
nbsp; Pedikür yapılan ineklerin süt veriminin arttığı ortaya çıktı. Yılda en az iki kere tırnak bakımı yapılan büyükbaş hayvanların süt veriminde günde en az 3-4 litre artış oluyor.
nbsp; nbsp;UZUN TIRNAK HAYVANI STRESE SOKUYOR
nbsp;Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci; inek, at gibi hayvanlara ihtiyaca göre tırnak bakımı yapılması gerektiğini belirtti. Keçeci, gerekli tırnak bakımının yapılmaması durumunda hayvanlarda ayak hastalıkları başladığını ifade etti. Oluşabilecek mikroplardan hayvanın diğer organlarının da etkilenebileceğinin altını çizen Keçeci, uzun tırnaklar hayvanın düzgün yürümesine de engel olduğunu vurguladı. Keçeci, "Bu da hayvanı strese sokup veriminin düşmesine neden oluyor" dedi.
nbsp;EN AZ 6 AYDA 1 PEDİKÜR ŞART
nbsp;Keçeci, ineklerin tırnak bakımlarının çok önemli olduğunu ve hayvanların tırnaklarının hiçbir zaman uzatılmaması gerektiğini vurgulayarak, pedikürle süt veriminin daha da arttığına dikkat çekti.
nbsp;Hayvanların tırnak bakımlarının sonbahar ve ilkbaharda yapılmasını öneren Keçeci, büyükbaş hayvanlara en az 6 ayda bir tırnak bakımı yapıldığında ineklerin süt verimliliğinde günde 3-4 litre artış sağladığını dile getirdi. nbsp;
nbsp;Damla PEKER / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...