Türkiye, Bosna Hersek'teki Osmanlı arşivleri için harekete geçti

Türkiye, Bosna Hersek'teki Osmanlı arşivleri için harekete geçti

DÜNYA Haberleri

Türkiye, Bosna Hersek'te olaylardan zarar gören Osmanlı arşivleri için alarma geçti.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in talimatıyla TİKA olaya odaklandı. İlk bilgileri paylaşan TİKA, zararın binada gerçekleştiğini, belgelerin zarar görmediğini paylaştı. nbsp; İşler'in talimatıyla TİKA arşivbelgelerinin bulunduğu bina ile arşivlerin korunduğu özel bölümleri yeniden inşa edecek. Bu tür yangınlarda hasar görmemesi için özel tedbirler uygulanacak.
nbsp;
Türkiye, Bosna Hersek'te olaylardan zarar gören Osmanlı arşivleri için alarma geçti.

Bosna Hersek'te yaşanan olaylarda Cumhurbaşkanlığı kompleksi içinde bulunan ve Osmanlı dönemi arşivlerinin de bulunduğu binada hasar meydana geldi. nbsp; Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in talimatıyla TİKA olaya odaklandı.

İşler, TİKA'ya talimat vererek Saray Bosna'daki arşivlerin kurtarılmasını istedi. İşler'in talimatı ile nbsp; harekete geçen TİKA yerel arşiv yetkilileri ile görüştükten sonra arşiv binasının zarar görmesine rağmen Osmanlı dönemi arşiv belgelerinin zarar görmediğini paylaştı.
Arşiv yetkilileri önemli belgelerin zarar görmemesine rağmen Osmanlı döneminden kalma bazı belgelerin nbsp; zarar gördüğünü de aktardı.
nbsp;
TİKA DİRİLTECEK

İşler'in talimatıyla TİKA, arşiv belgelerinin bulunduğu bina ile arşivlerin korunduğu özel bölümleri yeniden inşa edecek. Bu tür yangınlarda hasar görmemesi için özel tedbirler uygulanacak.

TİKA, bugüne kadar Bosna'da birçok projeye imza attı ve atmaya devam ediyor. Son olarak Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve TİKA Başkanı Serdar Çam'ın katıldığı törenle Bilge Kral lakaplı Aliya İzzetbegoviç'in restore edilen doğduğu ev açılmıştı.

Oğuzhan ŞAHİN / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...