Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da devrimin sembolü Rabia

/ Kaynak: AA
Mısır'da devrimin sembolü Rabia

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Rabiatul Adeviye Meydanı'ndaki eylemcilere yönelik "kanlı baskının" 6. ayında, "Devrimin Sembolü Rabia" gösterisi düzenlenmesi çağrısı yapıldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki göstericilerin 14 Ağustos 2013'te kanlı bir müdahaleyle dağıtılmasının 6. ayı dolayısıyla ülke genelinde "Devrimin Sembolü Rabia" adı altında gösteri yapılması çağrısında bulunuldu.

Devrim mücadelesinin barışçıl yollarla sürdürüleceği vurgulanan açıklamada, "Yarından itibaren bir hafta süreyle düzenlenecek gösterilerde, Rabia ve Nahda meydanlarındaki şehitler anılacak, başta askeri darbenin ardından görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere bütün tutukluların serbest bırakılmasına yönelik talepler seslendirilecek" ifadelerine yer verildi.

Mısır güvenlik güçleri, 14 Ağustos 2013'te darbe karşıtlarının gösteri düzenlediği Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına silahlı müdahalede bulunmuş, olayda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...