Rusya: Elimizde kimsede olmayan silahlar var

/ Kaynak: CHA
Rusya: Elimizde kimsede olmayan silahlar var

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun sahip olduğu silahların dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını kaydetti.

Sergey Şoygu, 2020 yılına doğru Rus ordusunun ağırlıklı olarak sözleşmeli askerlerden oluşacağını duyurdu.

Sibirya bölgesinde Krasnoyarsk kentinde Federal Sibirya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Savunma Bakanı Şoygu, "Güya ordumuz dağılmış ve Moskova'da askeri törenlere konserve kutularıyla çıkıyoruz. Bunlar tam saçmalık. Rusya'nın nükleer kalkanı eskisi gibi güçlü, kuvvetli. Bunun için gereken her şey yapılıyor. Elimizde bir kaç bin uçak ve helikopter var. Güçlü füze kalkanı, uçaksavar sistemlerine sahibiz. Dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmayan en çağdaş uçaksavar ve füze kalkanı sistemlerine sahibiz." dedi.

ÇOK CİDDİ BİR SİLAH ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ

En çağdaş silahlara sahip olmak için Rusya'nın muazzam yatırım yaptığına dikkat çeken Savunma Bakanı, "Gelecek yıldan itibaren çok ciddi bir silah üretimine başlıyoruz. Rusya Bilimler Akademisi bilim adamları bir gün bile yerinde durmuyor. Silah satışında dünyanın ikinci ülkesi olmamız da tesadüf değil. Komsomolske Amur'da dünyada kimse de olmayan en çağdaş uçakları ordumuza kazandırdık. Biz artık tek değil, seri üretimi yapıyoruz. Rusya ile savunma alanında yarışmak çok zor." şeklinde konuştu.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...