Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Işık: Ayakkabı kutusunda paraymış. Ona yargı karar versin

/ Kaynak: DHA
Bakan Işık: Ayakkabı kutusunda paraymış. Ona yargı karar versin

Politika Haberleri  / DHA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dedeman Otel'de düzenlenen 10. KOBİ Zirvesi'ne katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dedeman Otel'de düzenlenen 10. KOBİ Zirvesi'ne katıldı. Buradaki konuşmasında 11 yılda en önemli önceliklerinin Türkiye'nin istikrarının sağlanması ve korunmasının olduğunu belirten Işık, "Bu noktada zaman zaman konjonktürel sıkıntılar olmadı değil. Ama siyasi irade olarak hep ülkenin çıkarını kendi çıkarımızın önüne koyduk" dedi.
HER UÇAK BAZEN TÜRBÜLANSA GİRER
Hiç bir seçim döneminde seçim ekonomisi uygulayarak, Türkiye'nin dengelerini bozmadıklarını söyleyen Bakan Işık, "Dış etkiyle başlayan ama iç siyasi veya sosyal bazı tartışmalarla alevlenen konjonktürü kesinlikle kalıcı görmeyin, bunlar geçicidir. Her uçak bazen türbülansa girer. Ama her türbülansa giren uçak düşer, diye düşünürsek herhalde şu anda hiç birimiz buralarda olamazdık. Bugün Türkiye'nin demokratik istikrarına yönelik riskler arttığı zaman bundan en fazla etkilenecek KOBİ'lerdir" diye konuştu.
GÖRÜNMEZ YAPILARIN YAPTIĞI YANLIŞI KİM SORGULAYACAK
Fikri Işık, siyaset zemininde partilerin birbirleriyle rekabet edebileceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Sonuçta hakem milletitr. AK Parti'yi beğenmez milletimiz değiştirebilir, bir başka partiyi getirebilir. Onu beğenmez, bir başkasını getirebilir. Çok partili hayata geçtiğimiz günden beri bugüne kadar pek çok iktidar değişmiştir. Ama bunların tamamının, aslolan sandıkta değişmesidir. Görünmez bir yapının devleti ele geçirme teşebbüsüne biz, kimse kusura bakmasın, müsaade edemeyiz. Devleti yönetmek mi istiyorsun? Kur siyasi partini çok milletin karşısına, al yetkini, o zaman emniyette kimi müdür yapmak istiyorsan, HSYK'da kimi başkan yapmak istiyorsan yap. Ama bunu devletin kurumlarını ele geçirerek yapma hakkın yok. Buna hiç bir devlet müsaade edemez. Kimse kusura bakmasın 11 yıllık iktidarın 10.5 yılında yolsuzlukla ilgili bir tek yayın yapmayan bir medya grubu, son 6 ayda Türkiye yolsuzluğa battı derse, buna kimse inanmaz. Elbette bu ülkenin en önemli önceliği, sadece bugün için değil, dün de, bugün de, yarın da, yolsuzlukla mücadeledir, yolsuzlukla mücadele olacak. Bizim inancımız, kim milletin malına haksızca el uzatıyorsa, onun eli kırılsın. Ama yolsuzluk perdesi altında bu ülkede siyasete ve ülkenin istikrarına birileri kumpas kurmak isterse, ona sadece siyasi iktidar karşı çıkmamalı. Ona ülkede demokrasiden yana olan herkes karşı çıkmalı. Niye? Eğer görünmez yapılar bu ülkede hakimiyet kurarsa, kimin ne yapacağı belli olmaz. Ondan sonra amirinden değil, ağabeyinden talimat alan bir vergi müfettişi, bir KOBİ'ye incelemeye gittikten sonra o KOBİ'nin kimyası bozulur. Eğer, biz yanlış yaparsak, bunun hesabını veririz. Hesap sorma mekanizması var. Ama görünmez yapıların yaptığı yanlışı kim sorgulayacak. Bu noktada özellikle demokrasiye yönelik risklerde, 'Olsun canım, biz Tayyip Erdoğan'dan kurtulalım da ne olursa olsun' anlayışı doğru bir anlayış olmaz."
BİRİLERİ, 'BAŞBAKAN HARCIRAH ALMAK İÇİN GEZİYOR' DESE DE
Geçtiğimiz günlerde açıkladığı KOBİ'lere yönelik Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı'na değinen Fikri Işık, "Normal bir Batı ülkesinde olsaydı bu, günlerce tartışılırdı televizyonlarda. Ama pek çok televizyonda haber değeri dahi taşımadı ve haber olarak yer bile bulmadı. Halbuki, ülkenin geleceği bu. Efendim ayakkabı kutusunda paraymış. Tamam kardeşim ona yargı karar versin. Ona ben karar vermeyeceğim. Ama benim vereceğim karar ülkenin geleceğini etkiliyor ve böyle bir paket açıklanıyor ve maalesef medyamızda doğru düzgün yer bulmuyor" diye konuştu. Işık, KOBİ'lere de seslenerek, "Siz üretmeye devam edin, yanınızdayız, arkanızdayız. Siz ihracat yapmaya devam edin. Biz de sizinle fellik fellik dünyayı dolaşmaya devam edeceğiz. Her ne kadar birileri, 'Başbakan harcırah almak için geziyor' dese de, biz KOBİ'lerimiz bir kuruş daha fazla ihracat yapsın diye dünyayı fellik fellik dolaşmaya devam edeceğiz" dedi.
Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...