Erdoğan, Aydınlık Gazetesi'nden tazminat kazandı

/ Kaynak: AA
Erdoğan, Aydınlık Gazetesi'nden tazminat kazandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Erdoğan, bir haberde hakkında gerçek dışı ifadelere yer verdiği gerekçesiyle açtığı davada, Aydınlık gazetesinden 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Başbakan Erdoğan'ın, Aydınlık gazetesinde Adnan Saklı'nın açıklamalarına dayanarak 1 Temmuz 2013'te "Erdoğan'a külliyetli miktarda para verdim" başlığıyla çıkan haber üzerine gazete, Adnan Saklı ve gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu aleyhine açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası sonuçlandı. Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ile gazetenin avukatı Hasan Fırat Kayaönü katıldı. Avukat Sevencan, yayını yapanın haberin doğruluğunu araştırma zorunluluğu bulunduğunu ifade ederek, Yargıtay içtihatlarının da bu yönde olduğunu söyledi ve gazete yönünden tazminata karar verilmesini istedi. Avukat Kayaönü ise "gazetecinin görevi gerçeğin araştırılması ve tam olarak ortaya konulması değildir. Bu nedenle şirket yönünden esastan, diğer müvekkilim yönünden de husumetten davanın reddini talep ediyoruz" dedi. Hakim Asuman Ada Şahin, kanun gereğince kesin süre içinde eksiklik tamamlanmadığı gerekçesiyle davalılardan Adnan Saklı yönünden davanın açılmamış sayılmasına, Mehmet Sabuncu yönünden davanın husumetten reddine karar verdi. Şahin, gazeteye yönelik talebi ise kısmen kabul ederek, Erdoğan'a 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...