İsrail Parlamentosu'nda İsrail'i eleştiren o isme tepki

/ Kaynak: AA
İsrail Parlamentosu'nda İsrail'i eleştiren o isme tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

AP Başkanı Schulz'un Knesset'te, İsrail'in uyguladığı ambargo ve yerleşim politikalarını eleştirdiği konuşması tartışmalara yol açtı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un, İsrail meclisi Knesset'te yaptığı konuşma İsrail'de geniş yankı buldu. Almanca yaptığı konuşmasında Gazze'ye uygulanan abluka ile İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim politikalarını eleştiren Schulz'un özellikle Filistin-İsrail arasında su kullanımındaki dengesizliğe ilişkin ifadeleri tartışmalara yol açtı.
Schulz'un konuşmasına ilk tepki Başbakan Binyamin Netanyahu'dan geldi. Netanyahu, Knesset'te yaptığı konuşmada, "Schulz, Ramallah'ı ziyaret ettiğini söyledi. Orada İsrail vatandaşlarının, Filistinlilerin kullandığı suyun 4 katını kullandığını duymuş. Ancak Filistin Sular İdaresi ve bizim verilerimiz bu bilgilerin doğru olmadığını gösteriyor. AP Başkanı, verileri incelemediğini dürüstlükle söyledi ancak bu, onu yine de itibarımızı zedelemekten alıkoymadı" diye konuştu.
Schulz'un sözlerini ve konuşmasını Almanca yapmasını eleştiren aşırı sağcı Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett, tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Bennett, "Knesset'te duyduğum sözler gerçekten çok tehlikeliydi. Yalan propagandanın karşısında sessiz kalmak, İsrail karşıtı eylemleri başlatabilir. İsrail halkına yönelik yalan söylemleri Knesset'te duymak istemiyorum. Kesinlikle Almanca da değil" ifadelerini kullandı.


"NEDEN BİR İSRAİLLİ 70 LİTRE SU KULLANIRKEN, FİLİSTİNLİ 17 LİTRE KULLANIYOR?"
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, dün Knesset'te yaptığı konuşmada, Gazze'ye uygulanan abluka ile İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim politikasını eleştirmişti. Schulz, Filistinli bir gencin, "Niçin bir İsrail vatandaşı günlük 70 litre su kullanırken, Filistinli sadece 17 litre su kullanıyor?" sorusuna işaret ederek, rakamların doğruluğu hakkında araştırma yapamadığını ancak bundan etkilendiğini söylemişti. Yahudi Evi Partisi ve Likud Partisi'nden bazı milletvekilleri, Schulz'u protesto ederek salonu terk etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...