Kapalıçarşı'da taksit isyanı!

/ Kaynak: AA
Kapalıçarşı'da taksit isyanı!

Ekonomi Haberleri  / AA

Kapanma riski yaşayan binlerce kuyumcu, kredi kartına taksit uygulamasına yasak getiren BDDK kararına karşı sokağa inecek.

Mücevher İhracatçıları Birliği, İstanbul Kuyumcular Odası ile birlikte kuyum sektöründe kredi kartına taksit yasağına karşı eylem yapacak. Mücevher İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, sektörde büyük tepkiyle karşılanan ve kuyum alışverişlerinde kredi kartına taksit uygulamasına yasak getiren BDDK kararının düzeltilmesi için 15 Şubat Cumartesi günü Nuruosmaniye Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

4 BİN
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, son 10 yıldır gerek yurtiçinde gerekse yurtdışı pazarlarında başarılı bir şekilde büyüyen Türk mücevher ve kuyum sektörü olarak oldukça zor bir dönem yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Tüm kamuoyunun bildiği gibi Şubat ayından itibaren kuyum alışverişlerinde kredi kartına taksit uygulaması kaldırıldı. Ne yazık ki uygulama tüm firmalarımızın satışlarına olumsuz olarak yansımaya başladı ve bu konuda acil bir adım atılmazsa kuyumcuları daha da zor günler bekliyor. Kredi kartı taksiti özellikle tek seferde ödeme yapabilecek güce sahip olmayan vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Ürün bedelleri yükseldikçe sunulan taksit imkanları nihai tüketici açısından satışları teşvik ediyordu. Ancak şimdi tüketiciler alımlarında zorlanmaya başladı. Hatta uygulamanın tüm ürünlerimizi kapsaması bu anlamda alımları nerdeyse durma noktasına getirdi. Uygulama böyle devam ederse şu an ülkemizde faaliyet gösteren 40 bini aşkın kuyumcunun yaklaşık yüzde 10'u yani 4 bini kapanabilir."

Güner, diğer tüm sektörlerde taksitler sınırlandırılırken kuyum alışverişlerinde sıfırlanmasına anlam veremediklerini vurgulayarak, acilen çözülmesi gerektiğini düşündükleri bu konuda başta hükümet olmak üzere tüm kesimlerden destek beklediklerini söyledi.

KAPALIÇARSI ALTIN FİYATLARI
Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 91,50 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 612,00 lira oldu.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR
Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin bugünkü kapanış fiyatları (TL) şöyle: 91,15 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın(Gr.) 91,50 liradan, 599,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 612,00 liradan, 82,95 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 89,59 liradan, 576,00 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 599,00 liradan, 288,00 liradan alınan Yarım Ziynet 304,00 liradan, 144,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet ise 151,00 liradan satıldı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...