Irak Başbakanı Maliki kalp krizi geçirdi

Irak Başbakanı Maliki kalp krizi geçirdi

SAĞLIK Haberleri

Irak Başbakanı Nuri El Maliki ise ülkede yaşanan sorunlara daha fazla dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Maliki'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Irak'ta El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti ile merkezi yönetime bağlı ordu güçleri arasında çatışmalar Kuzey'e yayılıyor. Bağdat-Kerkük karayolu IŞİD'in denetimine geçti. Irak Başbakanı Nuri El Maliki ise ülkede yaşanan sorunlara daha fazla dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Maliki'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Ülkede giderek iş savaş halini alan şiddet olaylarını bastırmada yetersiz kalan Irak Başbakanı Nuri Maliki, bir süredir sıkıntılıydı. Anbar ve Felluce'deki olaylardan dolayı Nuri Maliki'nin bir süredir yaşadığı sağlık sorununun kalp krizine neden olduğu bildirildi. Hamurabi News'in iddiasına göre, Maliki geçirdiği kalp krizi dolayısıyla gizlice Yeşil Bağdat'taki İbni Sina hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Maliki'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de geçtiğimiz yıl geçirdiği beyin kanaması sonrasında hastaneye kaldırılmıştı. Talabani'nin tedavisi ise halen devam ediyor.

Bu arada IªİD milisyerinin Kerkük'ün Tuzhurmatu ilçesine bağlı Süleyman Beg beldesine girerek, Kerkük-Bağdat yolunun kontrolünün denetimini ele geçirdiği bildirildi. Gece geç saatlerde Süleyman Beg'in çeşitli noktalarını havan topları ile döven IªİD güçleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Beldeyi kuşatan ve içerideki bazı noktalara sızan milisleri püskürtmek için Irak ordusu bölgeye katviye güç gönderdi. Süleyman Beg'de çatışmalar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Türkiye ve Kuzey Irak'ı etkiler
BasNews'in haberine göre ise IŞİD militanları Kerkük-Bağdat yolunun kontrolünü ele geçirerek, yoldan geçen araçlarda kontroller yapmaya başladı. Haberin duyulması üzerine Bağdat'tan Kuzey Irak'a, kuzey Irak'tan ise Bağdat'a ulaşım seferleri durduruldu. Karayolunun uzun süre IªİD'ın denetiminde kalmasının Erbil-Bağdat ilişkilerini olumsuz etkileyeceği, Türkiye üzerinden Irak'a yapılan ticari seferlerin de sekteye uğrayacağı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...