Kuraklık tehlikesi yaşayan İstanbul için alternatif plan

Kuraklık tehlikesi yaşayan İstanbul için alternatif plan

Ekonomi Haberleri

Kuraklık tehlikesi ve barajlardaki doluluk oranını sorulan Orman Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle İstanbul için ek tedbirler uygulayacaklarını söyledi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde barajlar ve HES fuarına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kuraklık tartışmalarını değerlendirdi. Eroğlu "İstanbul'a su sıkıntısı yaşatılmayacak" dedi.

Yüzde 30 su kaldığını söyleyen Eroğlu, "Biz hiçbir şehri susuz bırakmayız. İstanbul'u şimdiye kadar susuz bıraktık mı? A planı, B planı C planımız var. Önlemlerimizi aldık. Melen'den ek hat da çekeceğiz" dedi.

Yeni barajın şart olduğunu söyleyen Bakan, aksi halde sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti.


Bakan fuarda konuşurken, dışarıda da protesto vardı. Eroğlu, "Barajlara karşı çıkanları anlamakta zorlanıyorum. barajlar olmazsa içmeye kullanmaya ve sulamaya su veremeyiz" diyerek protestoculara seslendi: "HES'lere karşı çıkanları anlamk mümkün değil. Önceden su akıyordu, biz bakıyorduk. Çevreci HES'ler geliyor. Dünyanın her yerinde teşvik ediliyor. HES'ler trdeki elektriğin sigortasıdır"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...