Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak karıştı! Barzani İstanbul'a geliyor

Irak karıştı! Barzani İstanbul'a geliyor

GÜNDEM Haberleri

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için yarın İstanbul'a gelecek.

Görüşmede ağırlıklı olarak Irak merkezi yönetimi ile yaşanan petrol krizi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Kuzey'e doğru yayılması ve Suriye'deki gelişmelerin ele alınacağı öğrenildi.

Erbil merkezli Rudaw gazetesinin haberine göre, Barzani, yarın sabah saatlerinde özel uçağıyla İstanbul'a inecek. Barzani'nin, Başbakan Erdoğan ile kapsamlı bir görüşme yapacağı öğrenilirken, ana gündemi Türkiye'ye akıtılan Kürt petrolünün oluşturacağı öğrenildi. Irak merkezi hükümetin karşı çıkması üzerine Kuzey Irak'tan Türkiye'ye boru hattı aracılığıyla akıtılan petrol Ceyhan'da depolanmaya devam ediliyor. Başbakan Erdoğan'la görüşme sonrası Barzani, 16 Şubat'ta Bağdat'a giderek Maliki hükümet yetkilileri ile biraraya gelecek. Görüşmede Barzani'nin Merkezi hükümete yeni teklif sunması bekleniyor.

Türk kamyoncular da tehdit altında
Başbakan Erdoğan ve Barzani arasında, Merkezi hükümete bağlı ordu güçleri ile Anbar ve Felluce bölgesinde El Kaide bağlantılı IŞİD arasında devam eden çatışmaların Kuzey Irak'a doğru yayılması ve Bağdat-Kerkük karayolunu da tehdit etmesine yönelik konunun da görüşülmesi bekleniyor. Türkiye'den Bağdat'a Kerkük bölgesinden her gün yüzlerce Türk kamyonu yük taşıyor. Görüşmede ayrıca, Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'daki gelişmeler ve Kuzey Irak'ta kurulacak hükümet konusunda da Barzani'nin Başbakan Erdoğan'a bilgi vereceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...