Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP-C'nin 'Abi'sini Sezer affetmiş

DHKP-C'nin 'Abi'sini Sezer affetmiş

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan'dan istediğimiz Tekin, eski Cumhurbaşkanı Sezer sayesinde cezaevinden çıkmış. "Ölüm döşeğinde" denilen terörist birçok eylemin emrini vermiş .

Yunanistan'da, Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol'la birlikte yakalanan "Abi" kod adlı Hüseyin Fevzi Tekin Türkiye'de tam 4 defa yakalanmış ancak her seferinde kurtulmayı başarmış. Tekin'in, son olarak 1999'da Türkiye'de yakalandıktan sonra, cezaevinde girdiği açlık grevinin ardından "sağlık" gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildiği ortaya çıktı. nbsp;Derin bağlantılarıyla bilinen "abi"nin, 1 Nisan 2004'teki büyük DHKP-C operasyonunda kurtulmayı başaran tek isim olduğu belirlendi. Tekin'in yakalanması Türkiye'yi iade konusunda heyecanlandırdı. Ancak Tekin'in daha önce Yunanistan'da 2 kez yakalandıktan bir süre sonra serbest kaldığı belirtiliyor. Ayrıca Yunanistan daha önce yakaladığı bazı örgüt militanlarını Türkiye'nin talebine rağmen Almanya'ya iade etmişti. nbsp;
DHKP-C'nin 'abi'si Tekin, medyada örgüt lideri olarak geçse de, aslında askeri kanat sorumlusu. "Zeki" ve "Abi" kod isimlerini kullanan Hüseyin Fevzi Tekin, Dursun Karataş'tan sonra örgütü yöneten merkez komitedeki çekirdek kadroda yer aldı. Tekin, DEV-SOL döneminden beri örgütün etkin isimlerden. Eski başbakanlardan Nihat Erim suikastında da yer aldığı iddia edilen Tekin'in, adı Tuğgeneral Temel Cingöz'ün öldürülmesine karışan örgüt mensubu Adnan Temiz'in cezaevinde infazında da geçiyor. 1 Nisan 2004'teki operasyonda ilginç bir şekilde kurtulmayı başaran Tekin'in, o tarihten beri Avrupa'da yaşadığı biliniyor. Ağırlıklı olarak Yunanistan'da kalan "abi"nin, Suriye'ye de sık sık gidip geldiği belirtiliyor.
DHKP-C'nin son saldırılarının talimatını da Hüseyin Fevzi Tekin'in verdiği belirtiliyor. Geçen yıl Adalet Bakanlığı ve AK Parti binasına yönelik saldırıları Hasan Biber, Ağustos ayında Yunanistan'da yakalanmıştı. Biber'le birlikte ele geçirilen silahlarda Hüseyin Fevzi Tekin'in parmak izine de rastlandığı belirtiliyor. Ayrıca Tekin'le birlikte yakalanan Murat Korkut da hem Ankara'daki ikiz saldırı hem de Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda görev almış bir isimdi.
Örgütün asıl liderinin ise, müebbetle yargılandığı Almanya'da 8 Şubat'ta sürpriz bir şekilde serbest bırakılan Faruk Ereren olduğu biliniyor. Ereren'in, Alman istihbarat örgütü BND ile bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. O serbest kaldıktan hemen sonra CIA'nın Yunanistan'da DHKP-C'ye operasyon düzenlemesinin de tesadüf olmadığı belirtiliyor. nbsp;
İddialara göre Atina'daki operasyon, örgüt Türkiye'ye yönelik yeni saldırı hazırlığındayken düzenlendi. Saldırı planının muhtemel hedefleri arasında Türkiye'deki Amerikan kuruluşlarının olduğu da gelen bilgiler arasında. Geçen yıl ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Ecevit Şanlı'nın Hüseyin Fevzi Tekin'in yanında eğitim gördüğü ve Yunanistan'dan geldiği belirlenmişti.


nbsp;DHKP-C'nin 'Abi'sini Sezer affetmiş

18 YIL SONRA nbsp;İLK FOTOĞRAF
Atina'da yakalanan DHKP-C'li İsmail Akkol, 1996'da Özdemir Sabancı suikastının tetikçisiydi. 18 yıl sonra Akkol'u Yunanlılar görüntüledi. Tekin ve Akkol'un yanında da Murat Korkut ile Bilgehan Karpat vardı.



Melik Duvaklı/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...