Türksat'a Dede Korkut rotası

Türksat'a Dede Korkut rotası

GÜNDEM Haberleri

TÜRKSAT 4A, Dede Korkut'un 'Dünya'nın merkezi bu bölge olacak' diye işaret ettiği Kazakistan'daki Baykonur Üssünden fırlatılacak.

Türkiye, uzay filosuna bir halka daha ekliyor. TÜRKSAT 4A, bu gece, yüzyıllarca önce Dede Korkut'un "Dünyanın merkezi gelecekte bu bölge olacak" diye işaret ettiği Kazakistan'daki Baykonur'dan uzaya fırlatılacak. Baykonur, tam da Dede Korkut'un "dünyanın merkezi olacak" dediği bölgenin ortasında yer alan devasa bir uzay üssü.. Halen dünyanın en aktif çalışan 15'ten fazla uzay üssünün en büyüğü olan Baykonur, ayrıca dünyanın "uzaya en yakın ulaşılabilen noktası" olarak da biliniyor. Baykonur'dan fırlatılacak olan TÜRKSAT 4A'nin, 5 dakika 47 saniye sonra uzaya ulaşarak yörüngeye oturması bekleniyor. Baykonur üssü, Rusya tarafından 2050 yılına kadar kiralanmış durumda...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...