ABD'de 45,2 milyar dolarlık şirket evliliği

/ Kaynak: AA
ABD'de 45,2 milyar dolarlık şirket evliliği

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD'de kablolu yayın ve internet sağlayıcılığı alanında faaliyet gösteren Comcast, rakibi Time Warner Cable şirketini 45,2 milyar dolara satın alıyor.

ABD'de kablolu yayın alanındaki en büyük iki firma birleşme kararı aldı. Kablolu yayın ve internet sağlayıcısı Comcast aynı alanda faaliyet gösteren rakibi Time Warner Cable'ı 45,2 milyar dolara satın almak için teklif verdi.

Tamamı hisse devri şeklinde gerçekleşecek olan satışa göre Comcast firması Time Warner Cable yatımcılarına ellerinde bulundurdukları her hisse başına 2,875 Comcast hissesi verecek. Bu teklif, Time Warner Cable firmasının hisselerinin dünkü borsa kapanış fiyatına göre yüzde 17 daha yüksek bir fiyattan değerlendirildiğine işaret ediyor.

İki firmanın birleşmesinin tamamlanması için hissedarların kabulüne ilave olarak, Federal İletişim Komisyonu ve Adalet Bakanlığı'nın onayı da gerekecek. Gözlemciler, birleşme sonrası yeni oluşacak firmanın sektördeki rekabet şartlarına etkisi konusunda Adalet Bakanlığı'nın kaygıları olabileceğini belirtiyorlar.

Birleşme haberinin açıklanmasının ardından New York borsasında Time Warner Cable hisseleri yüzde 6,8 artış gösterip 144,50 dolara çıkarken, Comcast hisseleri yüzde 3,9 düşerek 53,09 dolar düzeyine geriledi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...