Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuyumcularda 14 Şubat hüsranı

Kuyumcularda 14 Şubat hüsranı

Ekonomi Haberleri

Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde satışını katlayan esnaf, kredi kartına taksidi sınırlandıran düzenleme sebebiyle bu yıl umduğunu bulamadı.

Özellikle kuyumcuların vitrinlerini süsleyerek beklediği 14 bu özel gün alışverişi, 1 Şubat'ta yürürlüğe giren düzenleme sebebiyle sınırlı seviyede kaldı. Önceki yıllarda 1 hafta öncesinden işlerin hareketlendiğini, son iki gün de yoğun iş yaptıklarını ve çarşının adeta "cıvıl cıvıl" olduğunu öne süren kuyumcu esnafı, bu yıl ise yaprak kıpırdamadığını dile getirdi. Kuyumcular, "Taksitli alışverişler hayatımızın her alanına girmişti. Kuyumculuk sektöründe taksitli alışverişin kalkması yüzünden durgunluk var" diye konuştu. Çiçekçiler ise kuyumcular kadar dertli değil. Binlerce kırmızı gül siparişi verildi. Haftada ortalama 150 gül satan çiçekçiler bu sayıyı bir Sevgililer Günü'nde birkaç katına çıkarıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...