Finalin adı: El Clasico

Finalin adı: El Clasico

SPOR Haberleri

İspanya'nın devleri Kral Kupası Finali'nde eşleşti. Dev kapışma Messi ve Ronaldo'yu yeniden karşılaştıracak.

Dünyanın en önemli rekabetlerinden biri olan El Clasico, İspanya Kral Kupası Finali'nde bir kez daha yaşanacak. Real Madrid'in 3-0 ve 2-0'lık skorlarla Atletico Madrid'i elemesinden sonra Barcelona da Real Sociedad karşısında 2-0 ve 1-1'lik sonuçlarla finale adını yazdırdı. Kral Kupası'nda genel istatistiklere bakıldığında Barcelona'nın üstünlüğü göze çarpıyor. Katalan devi 26 defa kupayı kaldırırken, Real Madrid ise bu sevinci 18 defa yaşadı. Kral Kupası finalinde 6 kez karşılaşan iki takım şu anda birbirlerine karşı üstünlük kurabilmiş değil. Finallerde 3'er galibiyeti bulunan tarihi rakipler, 19 Nisan'daki dev maçta bir adım öne geçmeye çalışacak. İspanya Futbol Federasyonu resmen açıklamasa da İspanyol medyasının iddialarına göre, final maçı tarafsız ve büyük bir stat olması sebebiyle Valencia'nın sahası Mestalla'da oynanacak. 2011 yılında yine Mestalla Stadı'nda oynanan son final maçını, uzatmalarda Ronaldo'nun attığı golle Real Madrid 1-0 kazanarak kupaya uzanmıştı.Başrollerde yine onlar var
Futbolun süper yıldızları Lionel Messi ve Crsitiano Ronaldo yine El Clasico'nun başrollerini paylaşacak. Messi'nin Real Madrid'e karşı 25 maçta 18 golü, 11 de asisti bulunuyor. Ronaldo ise Barcelona filelerini 19 maçta 12 defa havalandırırken, 1 kez de asist yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...