İşte Süper Lig'in 'golcü' stoperleri

/ Kaynak: AA
İşte Süper Lig'in 'golcü' stoperleri

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de Da Costa, Donk ve Ahmet Görkem Görk stoper kimliklerinin yanı sıra attıkları gollerle de dikkati çekiyor.

Spor Toto Süper Lig'de stoper bölgesinde görev alan futbolculardan Da Costa, Ryan Donk ve Ahmet Görkem Görk savunma özelliklerinin yanı sıra attıkları gollerle de takımlarına katkı sağlıyorlar. nbsp;"En golcü stoper" listesinde ilk sırada Sivasspor'un Portekizli defans oyuncusu Da Costa yer alıyor. Sivasspor formasıyla bu sezon 17 maça çıkan Da Costa, 6 gol atarak birçok forvet oyuncusunu geride bıraktı. nbsp;Sezon başında Sivasspor'un kadrosuna dahil olan Da Costa, ligdeki ilk golünü 4. hafta 3-2 galip geldikleri Eskişehirspor maçında kaydetti. Kasımpaşa ve Elazığspor ağlarını da birer kez sarsan Portekizli stoper, Beşiktaş'a karşı da sert bir vuruşla takımının beraberlik golünü attı. Da Costa, Sivasspor'un Kardemir Karabükspor'u 3-1 yendiği 17. hafta karşılaşmasında da "kafasını çalıştırarak" iki kez gol sevinci yaşadı.
- İlk golü Fenerbahçe'ye
Spor Toto Süper Lig'de Da Costa'nın ardından en çok gol atan stoper listesinde Kasımpaşalı Donk ile Çaykur Rizespor'dan Ahmet Görkem Görk sıralandı. nbsp;Donk ve Ahmet, üç golle takımlarının forvetlerine yardımcı oldu.
Kasımpaşa'ya sezon başında Belçika'nın Brügge ekibinden gelen Hollandalı stoper Donk, ligde 16 maçta sahaya çıktı. Donk, Türkiye'deki ilk gol sevincini ise Fenerbahçe maçında yaşadı. Ancak Hollandalı stoperin golü Kasımpaşa'ya galibiyeti getirmedi ve Fenerbahçe sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.
27 yaşındaki Hollandalı stoper, 7. hafta Elazığspor ile oynadıkları maçında iki kez sahne aldı. Hollandalı defans oyuncusu Donk, Kasımpaşa'nın 4-0 kazandığı karşılaşmada takımının ilk iki golü kaydetti.
- Sakatlık hızını kesti
Çaykur Rizesporlu Ahmet Görkem Görk de geride kalan 20 haftada 13 kez şans bulsa da rakip kale önünde etkili olduğunu gösterdi. nbsp;Ahmet Görkem Görk, zaman zaman yaşadığı sakatlıklarla takımını yalnız bıraksa da Çaykur Rizespor'un 20 golünden üçüne imzasını atmasını bildi. Tecrübeli stoper, ligin ilk 7 haftasında 3 gol birden atarak sezona hızlı bir giriş yaptı.
Daha sonra talihsiz sakatlıklar yaşayan yerli stoper, formasından uzun bir süre uzak kaldı.
- Golcüleri geçtiler
Da Costa, Donk ve Ahmet Görkem Görk gol istatistiklerinde önemli forvet oyuncularının önünde yer aldı.
Üç stoper, takımlarında forvet hattında oynayan golcüler Umut Bulut (Galatasaray), Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Janko (Trabzonspor), Necati Ateş (Eskşehirspor) ve Pinto'yu (Bursaspor) gol sayısında geride bıraktı.
Umut Bulut, bu sezon ilk golünü geçen hafta atarken, Mustafa Pektemek ve Janko 20 haftalık bölümde golle tanışamadı. Necati Ateş ve Pinto da ikişer golde kaldı.
- Diğer golcü stoperler
Da Costa, Donk ve Ahmet Görkem Görk'ü ise ligde iki golü bulunan stoperler takip etti.
Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz ve Bruno Alves, Beşiktaş'ta Sivok ve Escude, Gençlerbirliği'nde Kulusic ve Ahmet Çalık, Galatasaray'da Chedjou, Akhisar Belediyespor'da Uğur Demirok, Trabzonspor'da Mustafa Yumlu ile Eşkişehirspor'da Diego Angelo takımlarının hanelerine iki gol yazdırdı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...