Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MİT krizinin ses kayıtları ortaya çıktı

MİT krizinin ses kayıtları ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Akşam Gazetesi, bugün gündeme bomba gibi düşecek bir ses kaydı yayınladı. Kayıtta, 17 Aralık'ın provası dikkat çekiyor. İşte o ses kaydı videosu.

MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılmasıyla başlayan krizin ardından TEM Amiri'nin polislerle toplantı yaptığı ortaya çıktı. AKŞAM, görevden alınmadan önce yapılan konuşmaların tapelerine ulaştı.

TÜRKİYE'yi sarsan 17 Aralık operasyonunun başlangıcı olarak gösterilen 7 Şubat 2012'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT görevlilerinin ifadeye çağırılması sürecinin ardından İstanbul Emniyeti'nde kritik görev değişiklikleri oldu. Kamuoyunda MİT krizi olarak bilinen 7 Şubat'ta Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya, KCK soruşturması kapsamında Fidan, MİT eski Müsteşarı Emre Taner, Afet Güneş ve iki MİT görevlisini "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağırdı. Krizin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürü, 2 emniyet amiri, 1 başkomiser ve 1 komiser, başka yerlere tayin edildi. O kritik günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde terör amirlerinin bazı polislerle bir toplantı yaptığı ortaya çıktı.

17 ARALIK'IN PROVASI


Paralel yapı için yıkım anlamına gelen Fidan'ı yıpratma operasyonu başarısızlıkla sonuçlandı. 7 Şubat krizinde istediğini yapamayan derin güçler, 2 yıl boyunca hazırlanarak 17 Aralık operasyonunu devreye soktu. Atamaların ardından Terörle Mücadele Şubesi'nde görevden alınan polis şefleri, memurlara bir konuşma yaptı. Krizin ardından 17 Aralık operasyonlarını yürüten şubeye atanan emniyet amirinin konuşmaları adeta darbe hazırlığının göstergesi gibi. Yaklaşık 11 dakika süren o ses kayıtlarına AKŞAM ulaştı. Toplantıda, emrindeki polislere seslenen 17 Aralık operasyonunda da aktif rol oynadığı öne sürülen emniyet amiri şunları söylüyor:

BİZ DEVLETİZ, ONLAR DAİRE!

Bugüne kadar birçok yapıldı. Bu operasyonlarda yer alanların isimleri altın harflerle tarihe yazılacak. Bu şubenin ifal ettiği görev, millet ve devlet için ne gerekmişse onu yaptık. Bu yüzden hiçbir arkadaş moralini bozmasın. Bir ülkenin kaderine en çok etki eden yer Terör Şubeleridir. Yani gerçekten ülkenin kaderine etki eden işler yaptık.

BU İŞ BURADA KALMAYACAK

- Bugün bu şubeden gidiyoruz başka yerlere. Ama bu iş burada kalmayacak. Devam edecek. İşin aslı az konuşup çok icraat yapmamız gerekiyor. Ben onu gördüm. Bu süreçte ülkeyi gerçekten nasıl adım adım uçuruma götürdüklerini gördüm. Bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız KCK operasyonları ile ülkeyi bölünmekten kurtarmışız. Yaptığımız iş gerçekten çok büyük.

DEVLET HASTA ADAM OLMUŞ

- Hakikati bilin bu hasta adam iyileşecek. Devleti hasta adam haline getirmişler. Artık o hasta adam iyileşecek. Çünkü hasta adama iğne vuruluyor. Bu iş burada kalmayacak devam edecek. Çok uzağa gitmiyorum sadece blok değiştiriyorum. Her zaman bekliyorum.
- Görevden almalar kimsenin moralini bozmasın. Ben de çok uzatmadan böyle bir hava olsun arzu etmezdim. Üzüntüye ihtiyaç yok. Memuriyetlerde olur bu tarz yer değiştirmeler. Bu süreçte kelimelerimize dikkat edelim.
dikkatli konuşalım
- Devlet büyükleri ve makamları hakkında dikkatli konuşalım. Burası devlet, (terör şubesini kastediyor) onlar devlet dairesi.

AMAÇ, ZATEN ŞARKA GİTMEKTİ

- Amacımız zaten şark bölgelerine gitmekti. Bu bir vesile oldu. Olacak inşallah. Bu ekibin orada da büyük işler yapacağını biliyorum. Bu ekip nereye gitse altını üstüne getirir eminim.

##tgvideo##

AKŞAM GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...