Hüseyin Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na zor soru

Hüseyin Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na zor soru

Politika Haberleri

AK Partili Hüseyin Çelik'ten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na zor soru...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye, Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir. 42 ülkeye otobüs ihraç ediyor. Kendi ülkemizden almadık, Hollanda'dan, tanesine 1 milyon 200 bin avro ödedik. Aldığımız bu otobüslerde çalışmadı." eleştirisine cevap verdi.

"KILIÇDAROĞLU PİŞKİNCE YALAN SÖYLÜYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun vatandaşın gözüne baka baka ve çok pişkince yalan söylediğini belirten Hüseyin Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hollanda'dan satın aldığı taşıtların tekerlekli tramway olduğunu söyledi ve ekledi: "Netice itibariyle herhangi bir otobüs olsa ve Türkiye'de üretiliyor olsa, özellikle biz AK Parti belediyeleri olarak bu konuya hassasiyet gösteriyoruz ve neden kendi kaynağımızı yurt dışına aktaralım ki…"

"OTOBÜS DEĞİL TEKERLEKLİ TRAMWAY ARACI"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar yerli üreticilerden 1705 otobüs satın aldıklarının altını çizen Çelik, Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği otobüsler ise Türkiye'de üretilmeyen ve kısa sürede üretilmesi mümkün olmayan tekerlekli tramway araçlarıdır, açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU BUNA NE DİYECEK?


Çelik, bu araçların mecburiyetten Hollanda'dan satın alındığını hatırlatırken Kemal Kılıçdaroğlu'na bir de soru sordu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de üretilen türeden otobüsleri Hollanda'dan 100 tane otobüs aldı ve bunlar İzmir'de şu anda çalıştırılıyor. Kılıçdaroğlu buna ne diyecek?"

Çifte standardı ve iki yüzlülüğün artık bir kenara bırakılması gerektiğini savunan Çelik, eğer İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri bir suç işlemişse ikisini bir söyleyelim, dedi.

"İŞTE AHLAKSIZLIK BUDUR"

Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hollanda'dan satın aldıklarını yolsuzluk olarak niteleyeceksiniz, kendi belediyenizin yaptığını hiçbir zaman ağzınıza almayacaksınız. İşte ahlaksız budur, vurgusunda bulundu.

HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...