Sevgiliye hediye de taksite takıldı

/ Kaynak: AA
Sevgiliye hediye de taksite takıldı

Ekonomi Haberleri  / AA

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, BDDK'nın kredi kartına taksit uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, kredi kartlarındaki taksit düzenlemesinin kuyum sektöründe sebep olduğu durgunluğa "Sevgililer Günü"nün de çare olamadığını söyledi. Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hasan Çavuşculu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) 1 Şubat'ta yürürlüğe giren yönetmeliğiyle taksitle altın alma döneminin sona erdiğini anımsatarak, bu tarih itibarıyla altın satışlarında ciddi bir durgunluk yaşandığını ifade etti.

Çavuşculu, her yıl "Sevgililer Günü" dolayısıyla özellikle yüzük, kolye ve küpe gibi ziynet amaçlı takıların satışlarında artış görülürken, bu sene taksitlendirme olmaması nedeniyle kuyumcuların bekledikleri satışı yapamadıklarını dile getirdi.

Tefecileri engellemek istediler, zarara uğrayan kuyumcu esnafı oldu

Bazı kuyumcuların söz konusu yönetmeliğe tepki göstermek amacıyla POS cihazlarını iade ettiklerini hatırlatan Çavuşculu, şöyle devam etti:

"BDDK, bu konuda gerekli adımları atmazsa diğer kuyumcular da şubat sonrasında POS cihazlarını iade edecek. Kuyumcu görünümünde tefecilik yapanlar, şimdi de farklı sektörler üzerinden haksız kazanç sağlıyor. Yönetmelikle tefecileri engellemek istediler, ancak zarara uğrayan işini ciddiyetle yapan kuyumcu esnafı oldu. Her gün 500 bin liralık mal satan kuyumcu mu var? Bu yerleri tesbit etmek zor değil. Bu konuda bankalara ve Maliye'ye önemli görev düşüyor."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...