Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kocasını burnunu kırıp kulağını kesti

/ Kaynak: İHA
Kocasını burnunu kırıp kulağını kesti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da, kocasının burnunu kırıp kulağını kesen kadına iki bin lira para cezası verildi.

Yamaçlı Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası Şaban Ünlütaşkıran, 27 Kasım 2012'de evine sarhoş halde geldi. Eşi Nazire'ye, "Sana aldığım altın setini neden ağabeyine verdin?" diye bağırdı. Eşinin bu sözlerine ve eve devamlı alkollü gelmesine sinirlenen Nazire Ünlütaşkıran da yumrukla eşini dövüp burnunu kırdı. Hastaneye kaldırılan Ünlütaşkıran tedavi edilirken burnunu kıran eşinden şikayetçi oldu, kalacak yerleri olmadığı için çift aynı evde yaşamayı sürdürdü. Şaban Ünlütaşkıran, 9 Aralık 2012'de eve yine alkollü olarak geldi. Eşi Nazire yine öfkelendi. Çıkan tartışmada, mutfaktan aldığı bıçağı sallayarak kocasının sağ kulağını kesti. Hastanede kulağına dikiş atılan Ünlütaşkıran eşinden ikinci kez şikayetçi oldu. Eşi tarafından önce burnu kırılan daha sonra kulağı kesilen Ünlütaşkıran'ın şikayeti üzerine Nazire Ünlütaşkıran hakkında Adana 6. ve 8. Sulh Ceza mahkemelerinde 'Basit yaralama' suçundan iki dava açıldı. nbsp;
Tutuksuz yargılanan kadın, 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde eşinin burnunu kırmadığını, sarhoş olduğu için halıya takılıp düşmesi sonucu kendi kendine burnunu kırdığını söyleyerek suçlamayı kabul etmedi. 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki kulak kesme duruşmasında da, "Alkollü eve gelip, bana saldırdı. Korkutmak isterken, bıçak kulağına geldi" diyerek beraatini istedi. nbsp;Eşi tarafından önce burnu kırılan daha sonra kulağı kesilen Şaban Ünlütaşkıran ise, "Ben eşimi seviyorum. Ama, başkaları yüzünden bana şiddet uyguluyor. Mutfağa su içmeye giderken arkamdan gelip kulağımı kesti" diye ifade verdi. nbsp;Adana 8. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi, kocasının burnunu kırmaktan Nazire Ünlütaşkıran'a bin 500 TL adli para, 6. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi ise 'kulak kesmekten' 500 TL adli para cezası verdi. Hakimler, adli para cezalarını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını çevirip 5 yıl denetimli serbestliğe tabi tuttu. Sanık kadın, bu süre içinde suç işlerse para cezalarını ödemek zorunda kalacak.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...