Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 11 kişi öldürüldü

/ Kaynak: DHA
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 11 kişi öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / DHA

Devriye gezen polisin saldırıya uğraması sonucu çıkan çatışmada 11 kişi öldü.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Aksu vilayetine bağlı Vuşı kasabasında bir grubun polis devriyesine saldırı düzenlendiği, çıkan çatışmada gruptan 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. nbsp;Bölgenin resmi haber portalı Tienşan'ın yerel polis makamlarına dayandırarak verdiği haberde, motosikletli ve arabalı bir grubun polise, rutin devriyesi sırasında saldırdığı savunuldu. Bunun üzerine emniyet güçlerinin açtığı ateşte 8 kişinin vurularak öldürüldüğü, 3 kişinin ise patlamalar sırasında hayatını kaybettiği kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.Öğlen saatlerinde meydana gelen olay sonucu şüpheli olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alınırken, ikisi polis dört kişinin de yaralandığı belirtildi.
Polis, "araçlarında çok sayıda patlayıcı madde bulunan" şüphelilerin, "ellerinde bıçaklarla kendilerine saldırdığını" öne sürdü.

Sosyal yaşamın normale döndüğü aktarılan bölgede, yetkililerin kapsamlı araştırma ve incelemelere başladığı açıklandı.

Bölgede son olarak 24 Ocak'ta bir grubun polisin üzerine patlayıcı attığı iddia edilmiş, çıkan çatışmada altı kişi hayatını kaybetmişti.

Aksu vilayetinde 17 Aralık'ta da polisin, "Hasan İsmail adlı kişiyi ararken, ona bağlı olduğu iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğradığı" savunulmuş ve çıkan çatışmada ikisi polis 16 kişi hayatını kaybetmişti.
(Ajanslar)
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...