Meclis'te kavga son anda önlendi

Meclis'te kavga son anda önlendi

Politika Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili Şamil Tayyar ile BDP'li Hasip Kaplan arasında tartışma çıktı.İki vekilin birbirine girmesini araya milletvekilleri önledi.

TBMM Genel Kurulu'nda BDP'nin basın özgürlüğün araştırılması için verdiği önergenin görüşmeleri sırasında gerginlik çıktı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Tayyar'ın konuşması sırasında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan arasında tartışma yaşandı. İki milletvekili biribirinin üzerine yürürken, tartışmanın büyümesini araya giren milletvekilleri önledi.

Muhalefet, HSYK ile ilgili teklifin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle görüşülemeyeceğini ileri sürdü. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Teklifinin durmasının Anayasa'ya aykırılıkla bir ilgisi yok. Çekilen bir şey de yok" dedi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verip grup başkanvekilleri ve Bozdağ'ı toplantıya davet etti.
Meclis'te kavga son anda önlendi
Meclis'te kavga son anda önlendiMECLİS'TE GERGİNLİK
BDP grup önerisi aleyhinde söz alan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, konuşmasının başında BDP'li Hasip Kaplan'ın ismini kullanınca Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.

Kaplan, Tayyar ile tartışmaya başladı. Kürsüdeki konuşmasında Tayyar, Kaplan'a, 'Şov yapma, terbiyesizlik yapma' diye karşılık verdi. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi.

Birleşime ara verildikten sonra Kaplan ve Tayyar arasında tartışma bir süre daha devam etti. Araya vekillerin girmesiyle gerginlik yatıştırıldı.
Meclis'te kavga son anda önlendi
TBMM Genel Kurulu'nda, grup önerilerinin ardından gündeme geçildi.

Muhalefet, HSYK yasa teklifinin "Anayasa'ya aykırı" olduğu gerekçesiyle itiraz etti.

HSYK yasa teklifi için Komisyon ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yerine oturmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, teklifin 21 maddesinin daha önce kabul edildiğini belirterek, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

"Ne değişti de teklif yeniden görüşülüyor " diye soran Hamzaçebi, Adalet Bakanı Bozdağ'ın kendilerini bilgilendirmesini isteyerek, stratejilerini buna göre belirleyeceklerini kaydetti.
Meclis'te kavga son anda önlendi
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, halk oyuyla değiştirilen bir düzenlemenin yasal düzenlemeyle değiştirilemeyeceğini savunurken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da teklifin görüşmelerine ilişkin itirazda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise nbsp; Anayasa'nın HSYK ile ilgili maddesine işaret ederek, Anayasa'ya aykırı bir durumun olmadığını ve teklifin görüşmelerine kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söyledi. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;

Hamzaçebi, yeniden söz alarak, "Anayasa'ya aykırılık iddiası bu kadar güçlüyken görüşmelere devam etmek yanlış. Görüşmelere ara verin. Anayasa'ya aykırılık konusunda Hükümet'in alacağı tavrı bilmeden görüşmeleri devam ettirmek doğru olmaz" dedi.
Meclis'te kavga son anda önlendi
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "Yasayı niye çektiniz Sayın Bakan" diye sordu.

Bozdağ, görüşülen düzenlemenin yasa nbsp; teklifi olduğunu, görüşmelerin Meclis'in uhdesinde bulunduğunu belirterek, nbsp; düzenlemede Anayasa'ya aykırılık düşünmediklerini söyledi. Bozdağ, Anayasa'nın HSYK ile ilgili maddesine de uygun olduğunu, "Durması anayasa alakalı değil. Teklif, Anayasa'ya uygun hükümler içeriyor. Teklif üzerinde Komisyon'da bazı değişiklikler yapıldı, Genel Kurul'da da bazı değişiklikler yapılması mümkündür. Teklifin görüşmelerinin durmasının nbsp; Anayasa ile alakası yok. Çekilen bir şey yok" diye konuştu.

CHP'li Hamzaçebi'nin itirazlarını sürdürmesi üzerine Yakut, "Görüşmelere devam etmek durumundayız. Ara verelim, Sayın Bakan sizi bilgilendirsin" diyerek Bakan Bozdağ ve grup başkanvekillerini görüşmeye çağırdı. Yakut, birleşime ara verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...