Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

El Kaide Süleymaniye'ye dayandı!

El Kaide Süleymaniye'ye dayandı!

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de Esad'ın himayesinde muhaliflerle savaşan IŞİD, Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetimini de tehdit etmeye başladı.

Suriye'de katliamlar yapan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak'ta da boş durmuyor. El Kaide bağlantılı örgüt, özellikle Türkmen bölgelerini denetim altında tutuyor. IŞİD, son olarak Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin en büyük kentlerinden Süleymaniye'nin sınırına dayandı. Ambar ilinin ardından ilerleyişlerini devam ettiren militanlar, Süleymaniye'ye saldırı hazırlığına başladı. nbsp;
Bu tehdit, Barzani yönetimini de endişelendirdi. nbsp;Gelişmeler üzerine Bölgesel Kürt Yönetimi, IŞİD tehdidine karşı ilginç bir adım atarak Türkiye'den yardım istedi. Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat'a yapacağı ziyaret öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek üzere İstanbul'a geldi.
Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki ofisinde gerçekleşen görüşmede Barzani, Irak'taki son duruma ilişkin bilgi verdi. En son dört ay önce Türkiye'ye gelen Kürt liderin, Erdoğan'a IŞİD'in bölgeye yönelik tehditlerini anlattığı öğrenildi. Ankara ve Erbil toplantıda, IŞİD'e karşı işbirliği yapma kararı aldı. nbsp;
Barzani, daha önceki açıklamalarında El Kaide'den ayrılan grubun bölgede katliamlar yaptığını dile getirmişti. IŞİD'ın Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve bazı üst düzey Kürt yöneticilere yönelik suikast planladığı istihbaratının alındığı iddiaları da ortaya atılmıştı. nbsp;Görüşmede ayrıca, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye uzanan petrol boru hattının da masaya yatırıldığı öğrenildi.
Haber Merkezi ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...