Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

17 Aralık'ta 57 gün sonra 13 tahliye

17 Aralık'ta 57 gün sonra 13 tahliye

GÜNDEM Haberleri

17 Aralık soruşturmasında, teknik takip delillerinin 'hukuka aykırı' olduğunu vurgulayan mahkeme, 13 kişiyi tahliye etti.

17 Aralık soruşturmasının iş adamları, bürokratlar ve iki bakan oğlunun da aralarında bulunduğu sanıklarının tahliye talepleri, nöbetçi 19. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme heyeti, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, mevcut delil durumu, savunması, dinlenen tanıklar ve delillerin büyük oranda toplanması nedeniyle tahliyesine karar verdi.
Diğer tutuklular Abdullah Habbani, Ahmet Murat Öziş, Umut Bayraktar, Onur Kaya ve Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhananeh'ın tutuklu kalmalarının "mağduriyete sebebiyet vereceğini" değerlendiren mahkeme, tahliyelerine hükmetti. Bu beş şüpheli hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" ve adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştıran mahkeme, Süleyman Aslan için ise tedbire gerek duymadı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir, Selim Velioğlu, İmren Özbey, Ümit Değer, Kader Demir, Yener Çavdar ve Mustafa Bayhan da mahkemenin tahliye kararı verdiği isimler arasındaydı. Salih Kaan Çağlayan, Barış Güler ve Rıza Sarraf'ın tahliye talepleri ise reddedildi. nbsp;
Mahkeme heyeti kararına "soruşturmanın başında, teknik takip sonucunda tesadüfi olarak elde edilen delillerin, hukuka aykırı delil niteliğinde olduğu" gerekçesini gösterdi. Öte yandan, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 25 Aralık soruşturması kapsamında, Fatih Saraç, Mustafa Latif Topbaş, Usame Kutup, Ahmet Ergün ve Abdullah Tivnikli'nin de aralarında bulunduğu 30 kişinin ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında ifade alma işlemlerinin önümüzdeki günlerde de süreceği kaydedildi.
Haber?Merkezi İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...