Atina'da yakalanan DHKP-C'liler tutuklandı

Atina'da yakalanan DHKP-C'liler tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Baskında bulunan silahlar üzerinde yapılan DNA incelemesinde, Hüseyin Fevzi Tekin ve İsmail Akkol'un DNA verilerine ulaşıldı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da geçen pazartesi günü yakalanan ve aralarında DHKP-C örgütünün kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin ve Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından İsmail Akkol'un da bulunduğu 4 sanık, savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. DHKP-C'nin hücre evine yapılan baskında bulunan silahlar üzerinde yapılan DNA incelemesinde, Hüseyin Fevzi Tekin ve İsmail Akkol'un DNA verilerine rastlandı. Yapılan balistik incelemede silahların herhangi bir eylemde kullanılmadığı da kaydedildi. Geçen yaz Sakız Adası açıklarındaki şişme botta yakalanan ve AK Parti Genel Merkez Binası'na lav silahı ile saldırı düzenleyen 34 yaşındaki Mehmet Yayla'nın DNA verilerinin, Atina'daki hücre evinde ele geçirilen bir tabanca ve şarjördeki verilerle uyuştuğu bildirildi. Bundan sonraki süreçte tutuklanan DHKP-C üyelerinin Türkiye'ye iade edilip edilmeyecekleri bilinmiyor. Yunan yargısı, bundan önceki çoğu kararda, tercihini iade etmemekten yana kullanmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...