Doğuda soğuk hava

/ Kaynak: AA
Doğuda soğuk hava

YAŞAM Haberleri  / AA

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede soğuk hava görülüyor. nbsp;Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 21, Kars'ta 18, Ardahan'da 17, Erzurum'da 9, Iğdır'da 5 ve Erzincan'da 3 derece kaydedildi. nbsp;Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Kars, Ardahan ve Ağrı'da sıfırın altında 5, Erzurum'da 1, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 11 derece tahmin ediliyor. nbsp;Soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Özellikle erken saatlerde dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, soğuktan etkilendi.
- Bölgede kar yağışı bekleniyor
Belediye ekiplerince, kent merkezlerinde başlatılan kar ve buzla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.
Kar kalınlıkları Ağrı'da 24, Kars'ta 18, Ardahan'da 8, Erzurum'da 5, Palandöken'de 45, Konaklı'da 91, Cıbıltepe'de 47 santimetre ölçüldü.
Kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarıda bulunan meteoroloji yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yarın kar yağışının beklendiğini ifade etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...