Hamdi Akın: 'Geçmişte olduğu gibi krizi fırsata çevirebiliriz'

Hamdi Akın: 'Geçmişte olduğu gibi krizi fırsata çevirebiliriz'

Ekonomi Haberleri

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 'Türkiye'ye en yüksek yabancı sermaye çektiğimiz dönem riskin en yüksek olduğu dönemlerdir' dedi.

Dünyada yabancı sermaye yatırımlarının artan önemini gazetemize değerlendiren Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu yıl yabancı sermaye yatırımlarının geçmişten çok daha önemli hale geleceğini söyledi. Akın, yabancı sermaye yatırımlarının azalmasının ekonomi için büyük tehlike olacağını belirterek, "Türkiye'nin yüzde 3-4'lük büyümeyi tutturmak için bile yabancı sermayeye ihtiyacı var. Bu nedenle yabancı sermaye ile ülke sermayesini birleştirip, yatırım yapmaya devam etmeliyiz" dedi. Yabancı sermayedeki bir azalmanın ekonomiye risk oluşturacağını vurgulayan Akın, "Şunu kabul etmek lazım ki Türkiye'nin, kendi tasarrufları ile büyüyecek durumu yok. Yabancı sermaye girişi azalır ya da sıfıra doğru giderse Türkiye stagflasyona girer" diye konuştu. Akın, 17 Aralık operasyonu sonrası beklemeye aldıkları bir yatırımlarının olmadığını da kaydetti. Akın, "Aynen devam ediyoruz. Şu unutulmamalı ki, Türkiye'nin riskinin en yüksek olduğu dönemler en yüksek yabancı sermaye çektiği dönemlerdir. Krizi fırsata çevirebiliriz" şeklinde konuştu.
Cenk ESEN/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...