Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savcı'dan 'Kabataş görüntüleri' için ilk açıklama

Savcı'dan 'Kabataş görüntüleri' için ilk açıklama

GÜNDEM Haberleri

Gezi eylemleri sırasında bebeğiyle darp edilen Develioğlu'yla ilgili soruşturmayı yürüten ilk savcı konuştu.

Savcı, görüntülerle ilgili "Asıl darp o görüntülerden sonra başlıyor" dedi. nbsp; Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Kabataş'ta kucağında 6 aylık bebeği bulunan başörtülü Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın savcısının değiştiği ortaya çıktı. Dosyanın eski savcısı Rasim Işıkaltın, ortaya çıkan görüntülerle ilgili ilk kez konuştu. nbsp;

OLAY SONRA BAŞLIYOR

Soruşturmanın eski savcısı Işıkaltın, Emniyet görevlileri ile birlikte olay yerine ait birçok mobese görüntüsü inceledi. Görüntüler doğrultusunda tespit edilen çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu. Bu sırada önceki gün olaya ilişkin ilk kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntülere göre Zehra Develioğlu 19.42 sıralarında bebek arabasıyla kameranın görüş açısına giriyor. Bir müddet sonra da eşinin gelmesiyle yolun karşısına geçerek uzaklaşıyor. Kayıtlarda Develioğlu'na müdahale görünmüyor.

VE ZEHRA DEVELİOĞLU KONUŞTU - TIKLA OKU

YAKINDA DOSYAYA GİRECEK

Savcı Işıkaltın, "O ana kadar herhangi bir müdahale söz konusu değil. O görüntü olay anından öncesine denk gelen görüntülerdir" dedi. Işıkaltın soruşturma kapsamında Emniyet'te kayıtların incelenmesinin sürdüğünü saldırı karelerinin dosyaya girmesinin beklendiğini söyledi. Işıkaltın'ın görevden alınmasının ardından dosya yeni Savcı Mehmet Akıllı'ya verildi. nbsp;

ADLİ TIP RAPORU VAR

Bu arada Develioğlu'nun avukatı Abdurrahman Kayapınar görüntülerin olayın tamamını yansıtmadığını belirterek, "Müvekkilimle çocuğunun Adli Tıp Kurumu'nun darp raporu bulunuyor" dedi. Kayapınar, "Olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildiği diğerlerininse olay yerini kaydetmediği tespit edildi. Yayımlanan kamera kayıtları da MOBESE kamerası kaydı olmayıp, bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermiyor" dedi.

ACILARI ARTIYOR

Kayapınar şöyle devam etti: "Müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak, görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia ediliyor. Müvekkilin etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmış olması önemsiz bir olay gibi gösteriliyor. Müvekkilimin gerçek dışı beyanda bulunduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Müvekkilimin yaşadığı acının artmasına neden olunuyor.

YALÇIN AKDOĞAN: PARELEL YAPININ YÖNLENDİRMESİ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Kabataş'taki görüntülerle ilgili konuştu. Akdoğan, "Bir fotoğraf karesi üzerinden yorum yapılamaz. Ortada bir mağdur, anlattıkları ve adli tabipten aldığı raporlar var. Bunlar şu anda bizim için daha geçerlidir. O görüntülerle aksi ispat edilmiş değil. Bunlardan medet ummayı da doğru bulmuyoruz. Anlaşılan paralel yapının yönlendirmesiyle bu tür fotoğraf kareleri üzerinden bir anlam üretilmeye çalışılıyor. Bunlar ortada duran gerçeği değiştirmez.

AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...