AB, Orta Afrika için Türk askeri istedi

AB, Orta Afrika için Türk askeri istedi

DÜNYA Haberleri

Hristiyan milislerin Müslümanlara yönelik etnik temizlik yaptığı Orta Afrika'ya asker göndermeye hazırlanan AB, Türkiye'den destek istedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Avrupa Birliği, bu ülkeye asker göndermeye hazırlanıyor. Hazırlık çalışmaları süren operasyona katkıda bulunacak ülkeleri belirleme için dün toplantı düzenlendi. Toplantıya AB ülkelerinin yanı sıra Türkiye, ABD, Kanada, Gürcistan, Norveç ve Sırbistan da katıldı. Toplantıya katılan AB üyesi olmayan ülkelerden şu aşamada sadece Gürcistan'ın operasyona katkıda bulunma konusunda somut taahhütte bulunduğunu belirten diplomatik kaynaklar, Türkiye'den de 'sahada ya da karargahta görev yapacak' askeri katkı talep edildiğini belirtti. Türkiye'nin olumlu ya da olumsuz görüş bildirmediğini kaydetti. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bir mektup yazdı. Bölgede 6 ay görev yapması ve maliyetinin 25.9 milyon euro olması beklenen operasyonda yer alacak asker sayısının 600 civarında olması öngörülüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...