Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmet Baransu hakkında suç duyurusu

Mehmet Baransu hakkında suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

Gazeteci Yazar Elif Çakır iki meslektaşı için suç duyurusunda bulundu.

Kabataş görüntülerinin ardından tepki çeken Elif Çakır, hangi 2 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu. Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddia edilen kadınla röportaj yapan Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır, basına yansıyan görüntüler üzerine Twitter'dan kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu ve Rotahaber sitesi Haber Koordinatörü Ahmet Memiş hakkında suç duyurusunda bulundu.
nbsp;
Çakır'ın avukatı Fidel Okan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçelerinde, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Zehra Develioğlu isimli başörtülü bir kadının, "1 Haziran 2013'te, Kabataş'ta göstericiler tarafından dövüldüğünü, üzerine göstericilerden bir kaçının idrarını yaptığını, çocuğunun darp edildiğini ileri sürdüğü" belirtildi.

Kamuoyunun gündemine oturan olayla ilgili müvekkili Çakır'ın, Zehra Develioğlu ile röportaj yaptığı ve bunun 13 Haziran 2013'te Star gazetesi ile internet sitesinde yayınlandığı aktarılan dilekçelerde, şunlar kaydedildi:

SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTEDİR

"Müvekkil, röportajda kendisine ne söylendiyse onu haberleştirmiştir. Ayrıca belirtmek gereken önemli bir husus şudur ki Zehra Develioğlu isimli kadın bu olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmuştur. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Bu olay kamuoyunun gündemine oturduğu gibi Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ilgisini çekmiş, Zehra Develioğlu'nun başına gelenlerle ilgili çok sayıda konuşma yapmış, olayı Meclis grup toplantısında ifade etmiştir."

Dilekçelerde, "televizyon kanalları ve haber sitelerinde Kabataş'ta yaşanan olayla ilgili bir videonun ortaya çıktığı" belirtilerek, "görüntülerdeki kadının herhangi bir darp olayına uğramadığının görüldüğü" belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

GÖRÜNTÜLER PROVOKASYON AMAÇLI OLABİLİR


"Görüntülerin tam olup olmadığı, kesilerek verilip verilmediği ya da provokasyon amacıyla hazırlanarak medyaya dağıtılıp dağıtılmadığı belli değildir. Bu husus, ilgili merciler tarafından soruşturulmaktadır. Gerek bu soruşturma gerekse başörtülü Zehra Develioğlu tarafından yapılan suç duyurusuna ilişkin soruşturmalar sonucunda olayın aslı ortaya çıkacaktır.

GAZETECİLİK GÖREVİNİ İCRA ETMİŞTİR nbsp;


Müvekkilimiz mağdur olduğunu beyan eden şahsın iddialarını, mağdurun olaya ilişkin suç duyurusunda bulunmasından sonra gazeteci olarak kamuoyuna iletmiştir. Dolayısıyla müvekkilimiz gazetecilik görevini görünür gerçeğe tam olarak uygun şekilde icra etmiştir."

Görüntünün ortaya çıkması üzerine Çakır'a sosyal medya sitelerinden çok sayıda hakaret ve tehdit mesajı geldiği belirtilen dilekçede, Çakır'ın, "yalancı olmak, yalan haber yapmakla suçlandığı" bildirildi.

Dilekçede, Memiş ile Baransu'nun, görüntünün ortaya çıkması sonrasında Twitter'daki paylaşımları aktarılarak, Memiş ve Baransu'nun, bu paylaşımlarla Çakır'ın kişilik haklarına saldırıda bulundukları savunularak, haklarında dava açılması istendi.

İNTERNETHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...