Sorunsuz ülkenin en büyük sorunu

/ Kaynak: AA
Sorunsuz ülkenin en büyük sorunu

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünyanın en sorunsuz ülkelerinden biri olan İsveç'te dilenci sorunu baş gösterdi. Romanya'dan gelen dilencilerin gecekonduları yıkılmaya başlanacak.

İsveç'in başkenti Stockholm'de daha çok Romanya'dan gelen dilencilerin derme çatma malzemeler kullanarak yaptıkları gecekonduların, pazartesi gününden itibaren yıkılacağı belirtildi.
İsveç'te, başta Stockholm olmak üzere birçok büyük kent, Romanya'dan gelen dilencilerin akınına uğruyor. Yaz aylarında sokaklarda, tren garlarında konaklayan dilenciler, kışın ise daha çok ormanlık ve ıssız alanlarda kendi imkanları ile yaptıkları gecekondu, çadır ya da terk edilmiş eski karavanlarda yaşamaya çalışıyor.
Romanya'nın fakir bölgelerinden gelen dilencilerin Stockholm'de Högdalen semtinde yaptıkları gecekondular gelecek hafta yıkılmaya başlanacak. İlk etapta bu bölgede bulunan 9 konaklama yerinin yıkılacağı açıklandı.
Stockholm İcra Dairesi basın sözcüsü Henrik Braenstad, dilenciler ile konuşup, evlerine dönmeleri için iknaya çalıştıklarını söyledi. Bölgedeki yerleşim yerlerinin yıkılacağı bilgisini verdiklerini kaydeden Braenstad, bu bölgelerde kontrollerin de artırıldığını belirtti.
Stockholm Belediyesi Sosyal Hizmetler basın sorumlusu Fredrik Jurdell de ormanlık alanda kalan dilenciler ile sürekli diyalog halinde olduklarını, durumu anlattıklarını ve kendilerine Romanya'ya dönüş için bedava otobüs bileti teklifinde bulunduklarını söyledi. Dilencilerin bu iletişimden memnun kaldığını ve 75'inin evlerine dönmeyi kabul ederek bileti aldığını söyleyen Jurdell, birçok kişi ile de konuşmaların devam ettiğini ifade etti.
İsveçli bazı yetkililer ise evlerin yıkılmasının ülkedeki dilenci sorununa çözüm olmadığını belirtirken evlerine dönmek istemeyenlere nasıl bir uygulama getirileceği konusunda kabul edilmiş bir görüş olmadığını bildirdi.
Ücretsiz eve dönüş bileti almak isteyen dilencilere bu teklifi değerlendirmeleri için pazartesinden itibaren 5 gün süre verileceği belirtildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...