Hamas, ABD'nin önerdiği barış ile ilgili kararını verdi

/ Kaynak: AA
Hamas, ABD'nin önerdiği barış ile ilgili kararını verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı Heniye: "Hamas olarak ABD'nin önerdiği çerçeve anlaşması bizi bağlamıyor."

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Ortadoğu barış süreci kapsamında ABD'nin sunduğu çerçeve anlaşmasını kabul etmediklerini, tek seçeneğin direniş olduğunu söyledi.
Gazze'de bir derneğin açılışında yaptığı konuşmada Heniye, İsrail ile Filistin arasında ABD'nin aracılığında yürütülen barış müzakereleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Heniye, "Hamas olarak ABD'nin önerdiği çerçeve anlaşması bizi bağlamıyor" dedi.
Filistin meselesinde direnişin önemine vurgu yapan Heniye, "Filistin halkı 20 yıldır devam eden müzakere süreciyle işgal edilmiş topraklarını geri kazanamadı. Bu nedenle kurtuluş için tek seçeneğin direniş olduğu görüşündeyiz" diye konuştu.
İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının ekim ayında kesilmiş, daha sonra ABD'nin aracılığıyla geçen temmuz ayında tekrar başlamıştı. Görüşmelerde İsrail'in "güvenlik, Filistinli mültecilerin durumu, 1967 sınırlarına dönülmesi ve Kudüs'ün statüsü ve paylaşımı" konularındaki tutumu, çözüm konusunda ortak zemin bulunmasını zorlaştırıyor.
Barış sürecinde mesafe alınması amacıyla bölgede mekik diplomasisi yürüten Kerry'nin, müzakereler sırasında, nihai statü anlaşmasının ana hatlarını içeren bir taslak çerçeve üzerinde durduğu ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...