Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yardımlar kesildi, 'açlık' Yermuk kampına geri döndü

Yardımlar kesildi, 'açlık' Yermuk kampına geri döndü

DÜNYA Haberleri

BM, Yermuk'ta bir haftadan fazladır yardım dağıtımına izin verilmediğini, kamptaki mültecilerin yeniden açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

BM, Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk kampında engeller nedeniyle bir haftadan fazla süredir yardım dağıtılamadığını ve mültecilerin tekrar açlıkla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'ndan (UNRWA) yapılan yazılı açıklamada, kampta yardım dağıtılmasına bugün de izin verilmediği belirtildi.

Kampta bir haftadan fazla bir süredir gıda ve basit tıbbi malzemelerin dağıtılamadığı vurgulanan açıklamada, kuşatma altındaki kampta yaşamak zorunda olan sivillerin hayatlarının tehlikede olduğu dile getirildi.

Açıklamada, 18 Ocak'tan bu yana kampta 6 bin 500 paket malzeme dağıtıldığına değinilerek, "Paketler ortalama olarak bir aileye 10 gün yetebilir. Dolayısıyla şu anda kamptakilere dağıtılan yardımlar tükeniyor. Özellikle kadın ve çocukların hayatları yetersiz beslenme nedeniyle risk altında" ifadesi kullanıldı.

UNRWA açıklamasında, uluslararası toplumdan kampa güvenli, sürekli ve önemli miktarda yardım ulaştırılmasının temin edilmesi de istendi.

İsrail'in uyguladığı baskı ve zulüm nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mülteciler için 1957'de oluşturulan Yermuk Mülteci Kampı, süreç içerisinde yarım milyonu bulan nüfusuyla Ortadoğu'nun en büyük kamplarından biri haline gelmişti.

Kampta kuşatma altında yaşayan mültecilerden açlık nedeniyle 100 kadar kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...