Sevgililerin arasına kara kedi değil tek taksit girdi

Sevgililerin arasına kara kedi değil tek taksit girdi

Ekonomi Haberleri

Taksitli altın alışverişinin sona ermesine karşı çıkan İşler, Bu düzenlemeyle POS tefecilerinin önüne geçilmesi hedeflendi ama bütün sektör mağdur ediliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartıyla taksiti yasaklamasıyla kuyumculuk sektöründe satışların yaklaşık yüzde 30 azaldığını söyleyen İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, "Üreten, istihdam sağlayan ve ihracatla ekonomiye katkı sağlayan kuyumcuların cari açıkla hiçbir ilgisi olamaz. Bu düzenlemeyle, POS tefeciliğinin önüne geçilmesinin hedeflendiği söylenmektedir. Bir avuç kanunsuz işlem yapan insanların engellenmesi uğruna, tüm sektörün mağdur edilmesi ve işletmelerle tüketici arasındaki ilişkiye müdahale edilmesi, hukuka, akla ve vicdana aykırıdır." ifadelerini kullandı dedi. Ahlak ve etik kurallarına aykırı her türlü ticareti reddettiklerini belirten İşler, şunları kaydetti: "Ancak, ülkemizde yaklaşık 30 bin kuyumcu esnafı arasında 40-50'yi geçmeyecek kişiler yüzünden, tüm kuyumculuk sektörünün cezalandırılması anlamına gelecek bir düzenleme yapılması, hedefin doğru ancak aracın yanlış olduğunu ortaya koymaktadır. Pire için yorgan yakılmamalıdır. Üç-beş çürük elma için bir küfe elma çöpe atılmamalıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...