Müberra zamanla yarışıyor

Müberra zamanla yarışıyor

YAŞAM Haberleri

Kemik iliği nakli olması gereken 11 yaşındaki kız, kullandığı ilaçlardan kaynaklanan yan etkiler sebebiyle acilen donör bekliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde Müberra Teke adlı çocuğun vücudunda çıkan morluklar önce alerji zannedildi. Daha sonra yapılan kan testlerinin yüksek çıkması ardından Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde apilastik anemi teşhisi konuldu. Kemik iliğinin kan üretmemesi sebebiyle Müberra'ya hayatta kalabilmesi için her hafta kan ve trombosit verilmeye başlandı. 2.5 yıldır bu eziyeti çeken 11 yaşındaki Müberra'nın iliğinde, kullandığı ilaçların yat etkisi olarak kötü hücre üredi. Küçük kız bu sebeple çok daha kritik bir sürece girdi. Adeta zamanla yarışan Müberra için bulunan ABD'li donör listeden çıktı. Uygun olan Alman donörün de 2017 yılına kadar ilik veremeyecek olması aileyi çıkmaza soktu. Kızının her gün gözlerinin önünde eriyip gittiğini, ölüme adım adım yaklaştığını dile getiren anne Ummahan Teke, "Hem kızım hem de aynı hastanede can bekleyen diğer çocuklar için herkesin duyarlı olması gerekiyor. Gerek devlet yetkililerinin, gerekse vatandaşların ilik nakli konusunda destek bekliyorum" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...