Fikirtepe dönüşümüne bakanlık desteği

Fikirtepe dönüşümüne bakanlık desteği

EMLAK Haberleri

TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları her geçen gün hız kazanıyor.

Kentsel dönüşümün öncü bölgelerinden Fikirtepe'deki anlaşmazlıklara el atan bakanlık, bölgedeki çalışmalara hız kazandırdı. İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarında pilot bölge olarak belirlenen Fikirtepe, yaklaşık 4 yıldır meydana gelen anlaşmazlıklarla dikkat çekiyordu. Fikirtepe'nin dönüşümünde rol alan onlarca müteahhit firmanın sesine kulak veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlaşmazlıkları çözüme kavuşturuyor.15 GÜNE KAZMAYI VURURUZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, göreve gelir gelmez Fikirtepe sorununa el attı. 15 güne kadar kalmaz Fikirtepe'ye gidip kazmayı vuracağız diyen Bakan Güllüce, çalışmaları hızlandırmak için süreci yakından takip ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret eden Bakan Güllüce; "Fikirtepe'ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz göreve ve işe başlayacaklar. Allah herkese hayırlı etsin. Birkaç güne kadar Büyükşehir, ruhsatı almaya başlayacak. Avan proje de alacak. Takriben 15-20 gün içerisinde, biz orada kazmayı vururuz. Başkanımıza güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin her tarafıyla ilgili çalışacağız. Çok güzel şeyler yapılacak ve Türkiye iyi yerlere gidecek." dedi.
İnşaat sektörünün önde gelen aktörleri; Fikirtepe'deki problemlerin aşılmasıyla birlikte, dönüşüm çalışmalarının hızlanarak İstanbul geneline yayılacağını belirtiliyor.
RUHSATLAR VERİLİYOR
Toplamda 50 bin konuttun inşa edilmesi ön görülen Fikirtepe'de 3 yıldır yıkımları gerçekleştirilen ve ruhsat bekleyen firmalar bulunuyor. Büyükşehir Belediye'sinin kararıyla 2.07 olan emsal oranı, 4.14'e çıkartılırken, Bakanlık tarafından bölge riskli alan olarak ilan edildi. nbsp;Bakan Güllüce'nin açıklamaları sonrasında ve Büyükşehir Belediyesi'nin de çalışmalarıyla firmalar bir bir ruhsat almaya başladı.


FİKİRTEPE'DE nbsp;YATIRIM YAPAN nbsp;FİRMALAR

Selimoğlu İnşaat
Pana Gayrimenkul
Şua İnşaat
Vartaş İnşaat
Teknik Yapı
Baysaş İnşaat
CC Yapı
Dervişoğlu İnşaat
E7 Group
Ekşioğlu İnşaat
Emay İnşaat
Erkan İnşaat
Haldız İnşaat
Haytek İnşaat
İslamoğlu İnşaat
Keleşoğlu İnşaat
Koyuncu İnşaat
Maritaş İnşaat
Nuhoğlu İnşaat
Sevgili Yapı
Anka Yapı
Taş Yapı
Uslu İnşaat



nbsp;Fikirtepe dönüşümüne bakanlık desteği

Veliefendi nbsp;Hipodromu'nun akıbeti nbsp;belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İstanbul Çırpıcı Şehir Parkı projesiyle ilgili İBB Başkanı Kadir Topbaş önemli açıklamalarda bulundu. İlk etapta 750 ağacın dikiminde konuşan Kadir Topbaş, Veliefendi Hipodromu'nun akıbetini de açıkladı. 500 bin metrekarelik alana sahip olan Çırpıcı Şehir Parkı'nın, Veliefendi Hipodromu'nun taşınmasıyla 1 milyon metrekareye yükseleceğini bildirdi. Hipodromun taşındıktan sonra kültürel miras olarak korunacağını söyleyen Kadir Topbaş, ahırların kültürel aktivite alanına dönüştürüleceğini söyledi. Topbaş 'Burası da farklı fonksiyonlarla İstanbulluların hizmetine sunulacak. Sayın Bakanımızla görüştüğümüzde bu konuda bir mutabakatımızın olduğunu söylemek istiyorum. İnsanlarımızın buluştuğu bir birini fark ettiği, hissettiği alan 15 milyon İstanbulluların aile bireyleriyle geleceği bir yer olacak" nbsp;açıklamasını yaptı.


nbsp;Fikirtepe dönüşümüne bakanlık desteği

Spradon Vadi'de HAYAT Başladı
Kuzu Grup'un, Emlak Konut GYO ile birlikte Bahçeşehir 2. Bölge'de 160 bin metrekarelik inşaat alanı ve 42 bin metrekarelik arsa üzerinde geliştirdiği Spradon Vadi'de hayat başladı. 1.037 konutun yer aldığı projede son daireler hemen teslim olarak satışa sunuldu.
Projede 544 adet 1+1, 483 adet 2+1, 6 adet 2+1 Dubleks, 4 adet 3+1 dubleks daire ve 1 market yer alıyor. Bahçeşehir'in merkezi konumunda yer alan Spradon Vadi'deki konutlar, Ocak 2013'te yürürlüğe giren yüzde 8 ve yüzde 18'lik yeni KDV oranlarından etkilenmeden, yüzde 1 KDV üzerinden 'hemen teslim' olarak satılmaya devam ediyor.
Spradon Vadi'de daire fiyatları ise 194 bin TL'den başlıyor. 3+1 daire satışlarının tamamlandığı projede 1+1 daireler 194 bin TL ile 248 bin TL arasında, 2+1 daireler 303 bin TL ile 420 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Ayrıca projede 4+1 bahçe dubleksi türünde dairelerde yer almakta. nbsp;



nbsp;Fikirtepe dönüşümüne bakanlık desteği

EgeYapı müşterisini nbsp;Maldivler'e gönderiyor

EgeYapı Group'un Batışehir ve Pega Kartal projelerinden ev sahibi olanlar için geçerli olan kampanyası 21 Şubat'a kadar devam ediyor.
EgeYapı Group, İstanbul Bağcılar'da inşa edilen "Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi" ödüllü Batışehir Projesi ve İstanbul Anadolu Yakası'nın iş ve yaşam merkezi Kartal'da inşa ettiği Pega Kartal Projesi'nde 21 Şubat tarihine kadar ev sahibi olan yatırımcılar, Sevgililer Günü'ne özel kampanya ile Maldivler'de iki kişilik tatil yapma şansını yakalıyor.
Pega Kartal'da % 1 KDV avantajı ile birlikte sunulan % 1 Peşinat ve %0,69'dan başlayan faiz oranları da devam ediyor. Pega Kartal'ın ödeme planlarında yatırımcılara sağlanan birbirinden farklı alternatifler ile kazanç tipine ve bütçeye göre değerlendirebilecek uygun bir ödeme planı oluşturuluyor.
Yaklaşık 800 milyon TL'lik yatırımla 818 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Batışehir Projesi'nde, 188 bin TL'den 1 milyon 369 bin TL'ye kadar farklı fiyatlarla toplam 3 bin 305 adet konut yer alacak. nbsp;


nbsp;Fikirtepe dönüşümüne bakanlık desteği

Nissa O2 Residence'ta nbsp;21 milyon TL'lik satış!

Nissa İnşaat, gayrimenkul sektörünün durgun olduğu bu dönemde, Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen yatırımcıya 12 milyon TL, nbsp;Amerika'dan gelen yatırımcıya ise 9 milyon TL'lik konut satışı yaptı. nbsp;
Avusturya, Finlandiya, İngiltere, Amerika, Fransa, Türkmenistan, Rusya, Dubai, Lübnan, Suudi Arabistan ve Katar vatandaşlarına konut satışı yapılan projenin inşaatına Ocak 2011'de başlandı. Haziran 2014'te teslim edilmesi planlanan Nissa O2 Residence, 65 bin metrekare inşaat alanına sahip. 250 konut ve bir ticari alandan meydana gelen projede, 125 metrekare 1+1'ler, 147 metrekare 2+1'ler ve 210 metrekare 3+1 daire tipleri bulunuyor. 2 tane 5+32 ve 2 tane 5+28 şeklinde tasarlanan 133 metre yüksekliğinde birbirine geçmiş 4 bloktan oluşan projede çift cephe teknolojisi sayesinde 24 saat nefes alan blokların her katında cam açma özgürlüğü bulunuyor. Projede daire fiyatları 350 bin TL'den başlayarak 900 bin TL'ye kadar yükseliyor.




nbsp;Fikirtepe dönüşümüne bakanlık desteği

Üniversiteler yarışacak, nbsp;ayakta kalan bina kazanacak

Türkiye'de ilk kez Doğal Afet Sigortaları (DASK) tarafından düzenlenen, üniversitelerin inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başladı. Yapısal tasarım, mimari, yıllık gelir, bina maliyeti açısından en yüksek puanları toplayıp depremi simüle eden sarsma masasında ayakta kalmayı başaran bina maketi takıma birinciliği getirecek. Birinci gelen üniversitenin inşaat mühendisliği bölümüne depremi simüle eden sarsma masası hediye edilirken birinci takım 10 bin TL, ikinci takım 5 bin TL, üçüncü takım 3 bin TL değerindeki para ödülünün sahibi olacak. Yarışmanın www.daskbinatasarimi.com web sitesine proje teklifiyle yapılacak ön başvurular için son tarih 7 Mart. nbsp;




NECMİ ÇİÇEKÇİ
necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...