Darbeyle devrilen cumhurbaşkanı Mursi yargılanıyor

/ Kaynak: AA
Darbeyle devrilen cumhurbaşkanı Mursi yargılanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır devlet televizyonu, darbeyle görevinden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Mursi'nin, mahkemeye getirildiğini duyurdu.

Mısır devlet televizyonu, kamuoyunda "Hamas ve Hizbullah'la işbirliği yapmak" ve "Casusluk" olarak anılan davada yargılanan, darbeyle görevinden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, mahkemeye getirildiğini duyurdu.

Mursi'nin, İskenderiye'deki Burcu'l-Arab Hapishanesi'nden, duruşmanın yapılacağı başkent Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'ne helikopterle getirildiği belirtildi.

Öte yandan aralarında Mursi'nin oğlu Usame Mursi'nin de bulunduğu, Muhammed Selim el-Avva başkanlığındaki savunma heyeti de mahkemeye ulaştığı öğrenildi.

AA muhabirine konuşan Avva, Mursi'nin talimatı doğrultusunda, "mahkemenin davaya bakma yetkisinin bulunmadığı" yönünde savunma yapacaklarını belirtti.

Mursi, arlarında eski yardımcıları ile İhvan yöneticilerinin de bulunduğu toplam 35 kişiyle, "Mısır devletinin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas hareketi, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla suçlanıyor.

Davada, Mursi'nin yanı sıra dönemin Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Muhammed Rifaa et-Tahtavi, Yardımcısı Esad eş-Şeyha, Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati, HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni, Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Genel Sekreter Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile yardımcıları Hayrat Şatır ve Mahmud İzzet ile 26 İhvan yetkilisi yargılanıyor.

Mısır makamlarının Mursi ve diğer sanıklara yönelttiği resmi suçlamada kullanılan Arapça "tehabur" kelimesi, "bir komplonun parçası olarak, yabancı güçlerle iletişim kurmak ve devlet sırlarını ifşa etmek" anlamına geliyor.


Mahkemenin çevresinde nöbet tutan muhafızlar AA foto muhabirinin kamerasına böyle yansıdı:

Darbeyle devrilen cumhurbaşkanı Mursi yargılanıyorDarbeyle devrilen cumhurbaşkanı Mursi yargılanıyor
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...