Gül: 'İlişkilerimizi başarıyla taçlandırmak arzusundayız'

Gül: 'İlişkilerimizi başarıyla taçlandırmak arzusundayız'

SPOR Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Gül, Macaristan'a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'in daveti üzerine üç günlük resmi ziyaret için Budapeşte'ye gittiğini anımsatan Gül, ziyarette kendisine Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri, kültür basın ve iş dünyası temsilcileri ve bürokratlardan oluşan heyetin eşlik edeceğini belirtti. nbsp;Macaristan ziyaretinin, dönemin Cumhurbaşkanı Pal Schmitt'in 14 -17 Kasım 2011 tarihinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi niteliğini taşıdığını kaydeden Gül, Macaristan'da Cumhurbaşkanı Ader'in yanı sıra Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile bir araya geleceğini belirtti. Merkezi Avrupa'nın önemli ülkelerinden olan Macaristan ile tarihi dostluk ilişkilerinin her alanda geliştirilmesinin ve derinleştirilmesinin arzu edildiğini dile getiren Gül, Macaristan'ın da bu yönde güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurguladı. İki ülke ilişkilerinde güçlü bir ivme yakalandığına işaret eden Gül, Macaristan Başbakanı Orban'ın aralık ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulduğunu, ilk toplantının Orban ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Gül, şöyle konuştu:
"Ziyaretim, eski dost ve NATO bünyesinde müttefiki olmanın yanı sıra stratejik ortak konumundaki Macaristan ile ilişkilerimizin çeşitli yönleriyle gözden geçirilmesine vesile olacaktır. Macaristan ile siyasi düzeyde mükemmel olarak nitelendirebileceğimiz ilişkilerimizi, ekonomik ve ticari alanda kaydedilecek başarıyla da taçlandırmak arzusundayız.
Öncelik olarak 2 milyar dolar seviyesinde bulunan ticaret hacmimizi ve karşılıklı yatırımları artırmak istiyoruz. Bu anlayışla heyetimde Türk iş dünyasının Macar iş alemiyle yeni ortaklıklar kurmaya ilgi gösteren seçkin temsilcileri de bulunmaktadır. Ben de ziyaretim vesilesiyle Budapeşte'de düzenlenecek Türk-Macar İş Forumu'na iştirak ederek Türk ve Macar iş adamlarına hitap edeceğim, onları daha çok ticaret ve yatırım için teşvik edeceğim."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...