Twitter ve Facebook'taki bu fotoğraflara yakın takip!

Twitter ve Facebook'taki bu fotoğraflara yakın takip!

GÜNDEM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı kaçak avcılara göz açtırmıyor.

Son iki yılda sosyal paylaşım sitelerinden paylaşılan fotoğraf ve görüntüleri yakın takibe alan bakanlık kaçak ava çıkan yaklaşık 650 kişi hakkında yasal işlem yaptı. Kaçak avcılara 1 milyon 500 bin TL idari para cezası ve tazminat uygulandı. nbsp;
KAÇAK AVCILAR FACEBOOK'TAN KAÇAMIYOR
Yaban hayatının korunması ve kaçak avcılığın önlenmesine yönelik klasik denetimlerin yanında Bakanlık tarafından farklı uygulamalar da yer alıyor. Kaçak avcılık faaliyetinde yapılan denetimlerin arasında en çok sosyal medyadan yararlanılıyor. Facebook ve Twitter gibi yaygın olarak kullanılan sosyal ağlarda yasa dışı yayınlanan av görüntülerinin tespitini yapan Yetkililer, gerekli yerlere suç duyurusunda bulunuyor. Kabahatliler hakkında yasal işlem uygulanıyor.
Bakanlık Yetkilileri, bu kapsamda sosyal paylaşım sitelerini yakından takibe aldıklarını ifade ederek, özel bir program sayesinde sitelerdeki paylaşımlara yönelik tarama yaparak kaçak avcıları yakaladıklarını belirttiler. Yetkililer, son 2 yılda sosyal paylaşım sitelerinden yaklaşık 650 kişi hakkında yasal işlem yaptıklarını, 1 milyon 500 bin TL de tazminat ve idari para cezası uyguladıklarını kaydettiler.
AVCI BELGEM VAR DİYE İSTEDİĞİ KADAR HAYVAN VURAMAZ
Avcılığın sıkı kurallara tabi bir faaliyet olduğuna dikkat çeken yetkililer, avlanmak için belli günler ve av hayvanı sayısı sınırlaması olduğunu ve bir avcının belgem var diye istediği kadar hayvan vuramayacağını belirttiler.
Damla PEKER-TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...