İçişleri Bakanı Efkan Ala: 'Kardeşçe yaşayalım'

/ Kaynak: AA
İçişleri Bakanı Efkan Ala: 'Kardeşçe yaşayalım'

Politika Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Ala, "Kardeşçe yaşayalım, hep birlikte 76 milyonun kardeşliğini inşa edelim diye bir süreç başlattık" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz, Türkiye'nin büyük problemlerini, büyük sorunlarını çözme iradesi ve azmindeyiz. Kardeşçe yaşayalım, hep birlikte 76 milyonun kardeşliğini inşa edelim diye bir süreç başlattık" dedi.Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Ala, Karayazı Belediye Başkanı Seyfettin Kırık'ı makamında ziyaret ederek, brifing aldı.Ziyaretin sonunda Kırık, Bakan Ala'ya tiftikten yapılmış, atkı, eldiven ve bere ile ters lalenin fotoğrafının yer aldığı tablo hediye etti.Daha sonra belediye binası önünde halka seslenen Ala, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde destek istedi.Bu projeleri, 2023 vizyonunu Endonezya'dan Fas'a kadar mazlumların yanında olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan selam getirdiğini belirten Ala, "Daha önce desteklediğimiz eski Sağlık Bakanımız burada, Belediye Başkan adaylarımız burada. Seçimden sonra kim belediye başkanımız olursa ona siz hizmetin hesabını soracaksınız. Şimdi ben diyorum ki Türkiye'de sizin verdiğiniz, kullandığınız her bir oyun tarif edilemez katkısı, desteği ve kıymeti var. Çünkü o oylarla işbaşına gelen istikrarlı bir hükümet, Türkiye'yi dünya nezdinde hak ettiği yere getirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Bu seçimlerin sadece belediye başkanlığı seçimi olmadığını vurgulayan Ala, şunları kaydetti:
"Biz, Türkiye'nin büyük problemlerini, büyük sorunlarını çözme iradesi ve azmindeyiz. Kardeşçe yaşayalım, hep birlikte 76 milyonun kardeşliğini inşa edelim diye bir süreç başlattık. Çözüm sürecini başlattık. Evlere ateş düşmesin, gençlerimiz işle ve Türkiye'nin geleceğini inşada olsunlar istedik. Ama görüyorsunuz ki zaman zaman bu büyük problemleri gerçekleştirmek isterken, bu iradenin önüne engeller konulmak isteniyor. Hiç merak etmeyin, Allah'ın izniyle bu bu engelleri aşıp, geçeceğiz. Daha önce böyle bir dış politikamız var mıydı? Şimdi Türkiye'yi hesaba katmadan herhangi bir yerde bir formül, bir iş masa kurulabiliyor mu? Peki daha önce 10-11 yıl önce, geçtiğimiz 90 yıllarda birçok problemimiz ve bu problemin çözülemez olduğu düşünülüyordu. Yani sizin değerlerinizle örtüşmeyen bir sürü uygulama vardı. Üniversiteye kızlarımız giremiyordu. Milletvekili seçiliyor, seçiliyor Meclis'e giremiyordu. İstediğimiz gibi okullarımızda Kur'anımızı öğreniyoruz. Bunları nasıl yapıyoruz, sizlerin verdiği oylarla yapıyoruz. Oyun kıymeti ölçülebilir mi? O oyun kıymeti böyle küçük tutulabilir mi? Ona paha biçilebilir mi?"
Ala, daha sonra Erzurum'a hareket etti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...