Orta Afrika'ya asker giderse savaşmayacak

Orta Afrika'ya asker giderse savaşmayacak

GÜNDEM Haberleri

AB'nin Orta Afrika için asker talebi halen tartışılıyor. Mehmetçiğin gitmesi halinde komuta kontrol merkezinde görev yapması düşünülüyor.

Türkiye, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki dramın önlenmesi için nasıl bir katkı vereceğine henüz karar vermedi. AB'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Yüksek Komiseri Catherine Ashton, geçtiğimiz hafta yazdığı mektupta, Türkiye'nin bölgede kurulacak misyona nasıl bir destekverebileceğini sormuştu. Konu, önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TİKA yetkililerinin katılacağı bir toplantıda ele alınacak. Daha sonra Başbakan Erdoğan'a bir rapor sunulacak. Asker göndermeye karar verilmesi halinde ayrı bir tezkere hazırlanacak. Ancak Ankara'nın desteğinin asker yerine lojistik şeklinde olabileceği ifade ediliyor. Mehmetçiğin gitmesi halinde riskli bölgelerde değil komuta kontrol merkezinde görev yapması düşünülüyor. Orta Afrika Cumhuriyeti'nde halen 1600 Fransız askeri bulunuyor.
Buket Güven/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...